Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Advocaat wijst op veerkracht: ‘Elftal bleef gaan’

De late ontsnapping in Emmen zorgde zondag voor grote opluchting in het Rotterdamse kamp. De eerste driepunter in bijna een maand tijd zorgde ervoor dat de reeks zonder overwinningen werd beëindigd en dat Feyenoord de aansluiting behoudt met de top van de Eredivisie.

Hoewel de ontlading na de winnende goal van Naoufal Bannis logischerwijs groot was, verloor binnen Feyenoord niemand de realiteit uit het oog. Zowel Dick Advocaat als Jens Toornstra, die na het wegvallen van Steven Berghuis een groot deel van de wedstrijd de aanvoerdersband droeg, erkende hoe moeizaam de zege tot stand was gekomen.

‘We maken het de laatste tijd vooral onszelf lastig,’ zei Toornstra. ‘We komen veel op achterstand, terwijl we aan de andere kant genoeg mogelijkheden krijgen om zelf eerder te scoren. Als je de kansen afmaakt, speel je wedstrijden makkelijker uit. Nu koesteren we vooral de drie punten, die zijn het belangrijkste.’

Dat laatste deed ook Advocaat. De coach sprak na afloop in Emmen zijn zorgen uit over de wijze waarop de goals werden weggegeven, maar wees ook op de veerkracht die zijn ploeg had getoond. Feyenoord gaf niet op en bleef ondanks nieuwe tegenslagen tot de laatste secondes strijden voor de overwinning.

‘Je moet het toch maar weer doen,’ stelde Advcoaat. ‘Een dag voor de wedstrijd vielen er weer twee spelers weg, terwijl we ook Steven na een half uur kwijtraakten. Dat doet iets met een elftal, zeker met de fysieke inspanningen van donderdag nog in de benen. Maar de jongens hebben het heel goed opgepakt. Ze bleven gaan, wilden echt laten zien het ook zonder een aantal afwezigen te kunnen doen. Daarom geeft deze overwinning toch een goed gevoel.’

  • Jens Toornstra
  • #emmfey