Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Advocaat: ‘We moeten de wedstrijd eerder naar ons toetrekken’

Dick Advocaat heeft met zijn team drie punten gepakt in Emmen, maar makkelijk verliep het niet. Feyenoord speelde langer dan een helft met een speler extra, maar wist de vele kansen niet te benutten. ‘We moeten die wedstrijd eerder naar ons toetrekken,’ gaf hij aan voor de camera van FOX Sports.

De spelopvatting van Feyenoord stemde Advocaat tevreden en noemde hij goed. ‘Ik vond ons in de eerste helft beter voetballen dan Emmen,’ vertelde de oefenmeester. ‘Maar als je twee goals weggeeft, dan maak je het weer lastig voor jezelf.’ Beide doelpunten waren volgens hem dan ook te voorkomen met meer scherpte en betere communicatie.

Ook in de tweede helft regende het kansen in De Oude Meerdijk, maar FC Emmen maakte het Feyenoord moeilijk. ‘Het was lastig omdat ze met zoveel man achterin speelden. Dan moet je de ruimte zoeken en dat levert ons 5 grote kansen op. Die moet je gewoon benutten,’ gaf Advocaat aan.

De gewonnen wedstrijd kende ook een schrikmoment, toen Steven Berghuis geblesseerd uitviel in de eerste helft. De aanvoerder kreeg een tik op zijn been en kon niet verder. Advocaat sloot af met de voorzichtige maar positieve boodschap: ‘Hij kreeg een pijnlijk knietje waar hij nu last van heeft, maar voor nu lijkt het mee te vallen.’

  • #emmfey