Feyenoord 1

Advocaat: ‘Tevreden over de manier waarop we winnen’

Dick Advocaat blikt positief terug op de wedstrijd tegen VVV-Venlo, die zijn ploeg met 0-3 wist te winnen. ‘Na de laatste wedstrijden is het eindelijk weer een mooi moment voor een overwinning.’

Het team van de hoofdtrainer leek in de beginfase van de wedstrijd al op voorsprong te kunnen komen, nadat het nadrukkelijk de aanval zocht. Aan kansen hadden zijn spelers geen gebrek, maar een doelpunt kwam er in de eerste helft niet. ‘We creëerden genoeg mogelijkheden maar wisten deze niet te benutten.’

De voorsprong kwam uiteindelijk pas in de tweede helft. VVV-Venlo wist Feyenoord lang van scoren af te houden, mededankzij de verdedigende spelopvatting. ‘Ze deden het knap, maar ik voelde aan dat VVV-Venlo dat niet kon volhouden,' aldus de oefenmeester die gelijk bleek te hebben.

‘We speelden goed en hebben een prima uitslag behaald. Nu kijken we weer verder,’ concludeerde Advocaat voor de camera van de NOS.