Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Advocaat: ‘Spelvreugde straalde er vanaf’

Dick Advocaat heeft een goed gevoel overgehouden aan het duel met Willem II. Niet alleen vanwege de ruime overwinning (5-0), maar misschien nog wel meer vanwege de manier waarop die zege zondag werd geboekt.

Met name in de tweede helft ging het Feyenoord voor de wind. ‘De spelvreugde straalde er vanaf,’ zag Advocaat. ‘Dat geeft een goed gevoel. De spelers hadden zelf in de gaten dat het in de eerste helft niet goed was. We liepen te ver naar achteren. Ze kwamen in de kleedkamer en zeiden: “Zo kunnen we niet verder”.

Feyenoord, dat in de slotseconden van de eerste helft nog wel op 1-0 kwam, ging na rust beter spelen en kreeg kans op kans. Binnen een tijdsbestek van een kwartier liep de thuisploeg uit naar een 4-0 voorsprong. Advocaat: ‘Zelfs na de 5-0 zag je dat de jongens nog de 6-0 willen maken. Dat was erg positief. Zo gretig heb ik ze al een tijdje niet gezien.’

Komende woensdag hoopt de oefenmeester hetzelfde te zien van zijn team. Feyenoord gaat dan op bezoek bij sc Heerenveen voor de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker. ‘Hopelijk doen we het beter dan de vorige keer,’ doelde Advocaat op de 3-0 nederlaag van 27 januari.