Feyenoord 1

Advocaat: ‘Avond om snel te vergeten’

Het gezicht van Dick Advocaat sprak boekdelen, donderdag kort na afloop van de Europese domper tegen Dinamo Zagreb (0-2). De coach had zich de avond heel anders voorgesteld. ‘Laten we dit maar snel vergeten,’ sprak hij na de nederlaag in De Kuip.

Een vlakke eerste helft zonder kansen aan beide kanten was bijna ten einde, toen het in blessuretijd helemaal mis ging voor Feyenoord. Uros Spajic viel uit met een hoofdwond – nadat eerder ook Bryan Linssen al met een blessure eraf was gegaan – en Dinamo Zagreb sloeg toe uit een strafschop.

‘Die 0-1 viel uit het niets’, zag ook Advocaat. ‘Dan weet je dat het moeilijk wordt, want zij hebben gewoon een goede ploeg. Daarbij zat het in allerlei opzichten tegen aan onze kant, ook door de beslissingen van de scheidsrechter. Het ontbrak ons aan geluk en kwaliteit vanavond.’

Geluk bij een ongeluk is de zege van Wolfsberger AC bij CSKA Moskou (0-1), waardoor Feyenoord zich ondanks alles nog steeds op eigen kracht kan plaatsen voor de knock-outfase van de Europa League. De ploeg moet dan volgende week donderdag winnen in Oostenrijk. ‘We hebben alles nog in eigen hand. Dat is het enige positieve aan vanavond,’ besloot Advocaat.