Feyenoord 1

Advocaat: ‘Had dit niet verwacht, maar we staan er wel’

Dick Advocaat is na de knappe comeback van Feyenoord in Almelo (2-3) nu negen competitiewedstrijden op rij ongeslagen. ‘Zoiets had ik niet verwacht toen ik erin stapte, maar we staan nu wel op de voorlopige derde plaats,’ aldus de hoofdcoach. ‘Daar hebben we met z’n allen voor gezorgd.’

In Almelo leek het er in de eerste helft niet op dat Feyenoord de ongeslagen reeks zou verlengen, zag ook Advocaat. ‘Met onze backs stonden we te hoog,’ analyseerde de oefenmeester. ‘Daardoor liepen we zelf de ruimtes dicht. Dat hebben we in de rust omgezet en zo kregen we in de tweede helft veel meer ruimte en kansen.’

Feyenoord sprong uitstekend om met die ruimte en kansen en boog een 1-0 achterstand om in een 1-3 voorsprong. Advocaat baalde nog van de 2-3 (‘totaal onnodig’), maar prees zijn team voor de mentale weerbaarheid. ‘We blijven niet zomaar zoveel wedstrijden op rij ongeslagen. Hier hebben we met deze goede selectie en de staf naartoe gewerkt.’

Komende dinsdag reist Advocaat met dezelfde selectie en staf af naar Sittard, waar het restant van de bekerwedstrijd tegen Fortuna Sittard wordt gespeeld. ‘Dat is niet zomaar een tussendoortje, pas op,’ waarschuwde Advocaat. ‘We moeten gewoon aan de bak om de volgende ronde te halen.’