Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
De Club

Marouan Azarkan vertrekt bij Feyenoord

Feyenoord en FC Utrecht zijn het eens geworden over de transfer van Marouan Azarkan. De 21-jarige buitenspeler, die opgeleid werd bij Feyenoord Academy en in De Kuip nog een contract had tot medio 2024, tekent voor vier jaar bij FC Utrecht. 
‘Na tien jaar neem ik afscheid van Feyenoord, de club waar ik me mede heb ontwikkeld tot de voetballer die ik nu ben,’ aldus Azarkan. ‘Ik ben er trots op dat ik het shirt van Feyenoord heb mogen dragen, en dat ik mijn officiële debuut heb mogen maken voor deze prachtige club. Na twee leerzame jaren bij Excelsior, eerst in de Keuken Kampioen Divisie en dit seizoen in de Eredivisie, voel ik dat het tijd is voor een nieuw avontuur bij FC Utrecht. Maar niet voordat ik iedereen bij Feyenoord — trainers, teamgenoten en supporters — bedank voor de mooie jaren.’

De in Rotterdam geboren en getogen Azarkan begon zijn carrière bij Neptunus-Schiebroek en GLZ Delfshaven alvorens op 11-jarige leeftijd naar Feyenoord Academy over te stappen. Op Varkenoord doorliep hij vanaf dat moment alle jeugdelftallen. 

In september 2019 maakte hij op 17-jarige leeftijd zijn debuut voor Feyenoord 1 in De Kuip, in de met 3-2 gewonnen competitiewedstrijd tegen ADO Den Haag. De afgelopen seizoenen werd de behendige aanvaller verhuurd aan NAC Breda en aan Excelsior, waar hij zich in de kijker speelde bij FC Utrecht. 

Feyenoord wenst Azarkan alle goeds toe bij zijn nieuwe club en het verdere verloop van zijn voetbalcarrière.