JAPAN SPEELT GELIJK, ONO ÉÉN HELFT IN ACTIE

Japan heeft zondag met 2-2 gelijkgespeeld tegen de Afrikaanse grootmacht Nigeria. In het drijfnatte Southampton verspeelde het elftal van bondscoach Philippe Troussier een 2-0 voorsprong door twee fouten van verdediger Naoki Matsuda. Shinji Ono speelde alleen de tweede helft, maar hield een goed gevoel over aan de trip met zijn nationale team: 'het was prettig om even terug te zijn.'
De oefentrip van Japan viel in het algemeen niet als bijster succesvol te betitelen. Vorige week verloor het team van Philippe Troussier al met 2-0 van Senegal. Het 2-2 gelijkspel tegen Nigeria van gisteren was op zich dan wel een goed resultaat, maar de manier waarop de Japanners een 2-0 voorsprong uit handen gaven, bood weinig vertrouwen. De Nigerianen hoefden namelijk weinig te doen om het gelijkspel op het bord te krijgen: Naoki Matsuda scoorde eerst een eigen doelpunt en blunderde negen minuten voor tijd, waardoor de Nigeriaanse aanvaller Julius Aghahowa de gelijkmaker kon scoren. Japan was op voorsprong gekomen door doelpunten van Yanagisawa en Suzuki. Shinji Ono speelde zondag in Southampton alleen de tweede helft, nadat hij tegen Senegal helemaal niet in actie was gekomen.