SCHORSING EMERTON BLIJFT STAAN

De UEFA heeft het verzoek van Feyenoord om de ten onrechte gegeven gele kaart van Brett Emerton te herzien afgewezen. Daardoor loopt de Australiër de finale van 8 mei mis. De 'UEFA Control and Disciplinary Body' liet weten geen bevoegdheid te hebben om de beslissing van scheidsrechter Lopez Nieto te herroepen. Dat zou alleen kunnen als er door de leidsman fouten waren gemaakt bij de beoordeling van de identiteit van een speler.

De Control & Disciplinary Body overweegt dat het protest van Feyenoord niet ontvankelijk is, aangezien het in het geval Emerton om een feitelijke beslissing van de scheidsrechter gaat. Daartegen is op grond van de regels geen protest mogelijk tenzij de scheidsrechter evident een fout heeft gemaakt bij het vaststellen van de identeit van de speler. Dat zou bijvoorbeeld het geval zijn als de scheidsrechter speler A een gele kaart had gegeven voor een overtreding die door speler B was begaan. Verder liet de UEFA weten dat ook in het geval het protest wel ontvankelijk was geweest, zij het alsnog niet geaccepteerd had vanwege de uitleg van scheidsrechter Lopez Nieto dat er sprake was van tijdrekken. Feyenoord overweegt nu nog hoger beroep aan te tekenen tegen de beslissing van de UEFA.
Feyenoord Business CLub
INLOG VOOR ONZE LEDEN
WILT U OOK LID WORDEN?
×