DEBUUT LODEWIJKS TEGEN AMATEURS: 0-8

Patrick Lodewijks heeft als laatste van Feyenoords nieuwelingen zijn debuut gemaakt in de Rotterdamse hoofdmacht. De van PSV overgekomen doelman deed dat in Oostenrijk in het vriendschappelijke duel met de amateurs van SV Raika Axams. Feyenoord won die wedstrijd met 0-8.
Niet alleen Lodewijks bewees tegen de Oostenrijkse amateurs weer fit te zijn. Ook Shinji Ono toonde aan klaar te zijn voor het nieuwe seizoen. De Japanner, die halverwege het trainingskamp bij de groep aansloot, scoorde in zijn eerste volledige oefenwedstrijd van deze voetbaljaargang direct tweemaal. Feyenoord begon rustig aan het treffen met Axams. Bij rust stond het slechts 0-2, door doelpunten van Ono en Loovens. In de tweede helft was de ploeg van Van Marwijk warm gedraaid en liep het dankzij doelpunten van weer Ono (penalty), Kalou (penalty), Emerton, Pinas en tweemaal Buffel uit naar 0-8. De wedstrijd tegen de Oostenrijkse amateurs, waarin de treffer van Emerton de mooiste was, vormde de afsluiting van een geslaagde trainingsweek. De selectie van Van Marwijk is inmiddels weer teruggevlogen naar Rotterdam. SV Raika Axams-Feyenoord 0-8 (0-2) Scoreverloop: 4’ 0-1 Ono 18’ 0-2 Loovens 55’ 0-3 Ono (pen) 58’ 0-4 Kalou (pen) 70 0-5 Emerton 80’ 0-6 Pinas 82’ 0-7 Buffel 90’ 0-8 Buffel Opstelling : Lodewijks ; Collen, Sprockel, Loovens, Van Haaren; Emerton, Buffel, Ono; Kalou, Elmander, Pinas.