NIEUWE REGEL BIJ REAL-FEYENOORD

De UEFA gebruikt de strijd om de Supercup om een nieuwe regel in te voeren. De gebruikelijke golden goal-regeling is tijdens de wedstrijd tussen Feyenoord-Real Madrid niet langer van toepassing. Deze is vervangen door een nieuw protocol, dat er voor zorgt dat de extra tijd bij gelijkspel minimaal vijftien minuten duurt.
De nieuwe regeling betekent dat een doelpunt in de verlenging niet meer direct het einde van de wedstrijd tot gevolg heeft. Wanneer een ‘golden goal’ in de eerste helft van de extra tijd wordt gescoord, zullen de eerste vijftien minuten van de verlenging gewoon worden uitgespeeld. Staat het na 105 minuten nog steeds gelijk, dan wordt er een tweede helft van vijftien minuten gespeeld. De extra tijd duurt dus altijd òf vijftien minuten òf dertig minuten. Het is overigens in de historie van de Super Cup nog maar één keer voorgekomen dat de winst door een golden goal werd bepaald. Uitgerekend Real Madrid ging in 2000 in extra tijd onderuit, toen een treffer van Mario Jardel er voor zorgde dat Galatasaray de Super Cup met 2-1 won.