DJURGARDENS DOOR DANKZIJ DOELPUNT ELMANDER

Johan Elmander had donderdagavond een belangrijk aandeel in de kwalificatie van zijn club Djurgardens voor de tweede ronde van de UEFA Cup. Al na een kwartier belandde een inzet van de Feyenoord-huurling via een verdediger achter FC Kopenhagen-doelman Pedersen. Na 45 minuten scoorde Elmander met een schitterende kopbal zelf de allesbeslissende 2-0, waardoor de Deense tegenstander op een onoverbrugbare achterstand kwam.
In de slotfase van het duel redde Zivkovic nog wel de eer van FC Kopenhagen, maar in de 90e minuut maakte Kim Källström vanaf elf meter aan alle onzekerheid een eind: 3-1. Djurgårdens IF - FC Kopenhagen 3-1 (2-0) (13) 1-0 eigen doel (45) 2-0 Elmander (88) 2-1 Zivkovic (90) 3-1 Källström (pen.) OPSTELLING DJURGARDENS IF: Isaksson; Rasck, Henriksson, Karlsson, Dorsin, Rehn, Johansson, Källström, Stefanidis, ELMANDER en Wowoah (75. Chanko)