NEWCASTLE KANSLOOS TEGEN ARSENAL

De mannen van Newcastle United lijken nog niet klaar voor het beslissende duel in de Champions League tegen Feyenoord van aanstaande woensdag. De ploeg van Bobby Robson ging namelijk met 1-0 ten onder in de topper tegen Arsenal. Bijna een wonder dat het slechts bij deze stand bleef, want de thuisclub stapelde kans op kans. Ondanks het verlies handhaaft Newcastle zich in de middenmoot van de Premier League.
Newcastle United was duidelijk niet naar Londen gekomen om vol op de aanval te spelen. Dit bleek al een beetje uit de opstelling van trainer Robson, die slechts één spits in het veld bracht. De eenzame strijder aan het front, Alan Shearer, wacht al een aantal weken op zijn honderdste doelpunt in dienst van de Noord-Engelsen, maar tegen Arsenal kreeg hij geen enkele mogelijkheid op het bereiken van deze mijlpaal. De thuisploeg daarentegen kreeg wel kansen, veel kansen zelfs. Al in de derde minuut was Dennis Bergkamp dicht bij de openingstreffer, maar hij krulde de bal op de paal. Even voor het half uur spelen was het dan wel raak, de Fransman Wiltord tikte een voorzet van Luzhny eenvoudig binnen. Een paar minuten later had Ljungberg de score zelfs moeten verdubbelen, maar zijn lob spatte uiteen op de lat. De bezoekers kregen in de eerste helft slechts één kans, maar die was niet aan de Portugees Viana besteed: hij raakte de onderkant van de deklat. In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld: Arsenal viel aan, Newcastle rommelde vooral wat rond de middenlijn. Maar doelpunten leverde de Londense aanvalsdrift niet op, al was met name Henry een paar keer dicht bij een tweede goal van de middag. Met de wedstrijd van woensdag in het achterhoofd, zal Robson de nederlaag tegen de Gunners van ondergeschikt belang vinden. Meer nog zal hij zich afvragen wat te doen aan het soms abominabele spel van zijn ploeg. Eén lichtpuntje was er wel, Kieron Dyer liet na een lange periode vol blessureleed eindelijk weer een fitte indruk. Opstelling Newcastle United: Given; Griffin, O’Brien, Dabizas, Hughes; Solano (71’ Ameobi), Jenas, Dyer, Speed, Viana (71’ Bernard); Shearer.