VAN PERSIE HEEFT MOEITE MET VERLIES

Een balende Robin van Persie in de catacomben van het Amsterdamse Olympisch stadion na de wedstrijd Jong Nederland – Jong Zuid-Korea (0-1). Na galavoorstellingen tegen onder andere AGOVV en Ajax, kon de talentvolle aanvaller eens niet zijn stempel drukken op een wedstrijd. Moeilijk te verteren voor de winnaar Van Persie. ‘Dit was niet ‘maar’ een oefenwedstrijdje. Nee, ik houd hier een vies gevoel aan over’, zei de Feyenoorder.
Het duel tegen de Aziaten was zo’n wedstrijd waarin vrijwel niets gebeurde. Niet verwonderlijk dat een groot deel van het verkleumde publiek al in de rust de weg huiswaarts inzette. En wedstrijden waarin nauwelijks echt gevoetbald wordt, zijn ongelofelijk lastig voor aanvallers. Ook voor Van Persie, want hij stond woensdag in de 75 minuten tot zijn wissel op een eiland. ‘Ik ben niet tevreden over mijn optreden. Die gasten groeven zich helemaal in en wij waren eigenlijk beter, maar we kwamen er niet langs. Dan moet je de flanken goed blijven gebruiken en dat lukte niet. En die Koreanen krijgen één kans en wat counters, en weten te scoren. Wij hebben evenveel kansen, maar doen dat niet. Bovendien waren ze heel gemeen en dan raak je als team geïrriteerd.’ Toch is het vreemd. Hoe kan het dat goede voetballers als Robben, De Jong en Van Persie bij hun club de sterren van de hemel spelen, maar bij Jong Oranje niet echt los komen? Van Persie heeft hiervoor wel een verklaring. ‘De groep is altijd slechts drie dagen bij elkaar, dan is het moeilijk om een band te creëren. Want zeker, individueel zijn we allemaal goede voetballers. Bovendien graven al onze tegenstanders zich in en dat is zwaar om tegen te spelen.’