PSV WINT JEUGDTOERNOOI

De jeugd van PSV heeft de zevende editie van het internationale toernooi van Feyenoord gewonnen. De ploeg uit Eindhoven won in de finale verdiend met 2-1 van Paris Saint Germain. De doelpunten kwamen op naam van Velasco (PSV) en Mirza (PSG) in de eerste helft, terwijl Kristof Goessens de Brabanders uiteindelijk in de laatste minuten de winst bezorgde.
Het PSV van trainer Van Kempen stond vorig jaar ook al in de finale van het jeugdtoernooi van Feyenoord. Na een zenuwslopende strafschoppenserie werd er toen verloren van América Belo Horizonte. Er was de Eindhovenaren dus alles aan gelegen om de bokaal ditmaal wél mee naar Brabant te nemen. De PSV’ers begonnen ook goed aan het treffen tegen Paris Saint Germain, een ploeg die slechts weinigen op voorhand een plaats in de finale hadden toebedeeld, al ging aan de eerste grote Nederlandse kans een fout van de Fransman Kipre vooraf. Hij struikelde over de bal, waarna Tim Janssen vrij kon opstomen. De spits stuitte echter op de uitstekende doelman. Halverwege de eerste helft was het wel raak, nadat scheidsrechter Van Meenen naar de stip had gewezen voor een duwfout. Daniel Velasco bracht met de benutte strafschop zijn doelpuntentotaal op vier en PSV aan de leiding (1-0). Lang kon de ploeg niet genieten van die voorsprong, want zeven minuten later bereikte Haddad met een splijtende pass zijn ploeggenoot Mirza. Vrij voor doelman Thijssen liet die dit buitenkansje niet onbenut (1-1). Direct na de pauze leek de aandacht zich even te verleggen van het scoren van goals tot het onheus bejegenen van de tegenstander. Na een opstootje wist arbiter Van Meenen de onrusten nog te sussen. Maar toch brandde er een vuurtje, want anders was de wilde tackel van Thalien niet te verklaren. De Fransman moest hiervoor het veld met rood verlaten. Op het spelniveau had al dit gedoe weinig goede invloed. Kansen werden schaars en PSG leek genoegen te nemen met een strafschoppenserie. Maar helaas voor de Fransen, daar had PSV geen zin in. Op het moment dat niemand het meer verwachtte, scoorde Kristof Goessens de bevrijdende treffer waarmee de eindoverwinning voor PSV een feit was. Overigens kreeg PSG toch een prijs, want Haddad werd verkozen tot beste speler van het toernooi. Beste keeper werd Philemon Macarthy van Feyenoord Ghana. PSV – Paris Saint Germain 2-1 (1-1) 16’ Velasco (pen) 1-0, 23’ Mirza 1-1, 58’ Goessens 2-1 Rood: Thalien (PSG)