JAPAN VERLIEST, ONO SPEELT TWINTIG MINUTEN

In het Grote Zwaan-stadion van Niigata heeft Japan woensdagavond het vriendschappelijke duel met Senegal met 0-1 verloren. Papa Bouba Diop scoorde al na zes minuten het enige doelpunt van de wedstrijd. De net van een blessure herstelde Feyenoorder Shinji Ono speelde uiteindelijk alleen de laatste twintig minuten mee. Zijn entree ontlokte de 40000 toeschouwers nog het meeste gejuich.
De 'Leeuwen' uit Senegal bleken woensdagavond letterlijk en figuurlijk een maatje te groot voor Japan. De Afrikanen zetten de Aziaten constant onder druk. Die aanpak had al na zes minuten succes, toen Bouba Diop schitterend raak kopte. Japan kon aanvankelijk weinig inbrengen tegen het Senegalese krachtvoetbal. Pas in de tweede helft kreeg het team van bondscoach Zico enkele goede kansen. Die werden echter allen verprutst. Ook Shinji Ono kon het tij niet keren. Weliswaar stuurde de Feyenoorder binnen vijf minuten na zijn entree Masashi Motoyama alleen op het Senegalese doel af, maar de aanvaller bezweek onder de druk en faalde jammerlijk. Het goede nieuws voor Feyenoord was dat Ono het restant van het duel in ieder geval zonder kleerscheuren doorkwam.