FEYENOORD KAN LASTIGE WEEK MET GOED GEVOEL AFSLUITEN

Feyenoord kan tegen Roda JC een belangrijke week met een goed gevoel afsluiten. Uit de twee lastige uitwedstrijden, eerst FC Kärnten voor de UEFA Cup en zondag Roda JC voor de competitie, kan Feyenoord uit een zege veel zelfvertrouwen putten. Dat zelfvertrouwen is al gegroeid door drie wedstrijden op rij achterin de nul te houden. ‘Ik hoop dat we zo stapje voor stapje de oude worden’, zegt trainer Bert van Marwijk.
Dat moet zondag gebeuren zonder de geblesseerde Kees van Wonderen. De routinier liep in de aanloop naar het duel tegen Kärnten een spierscheuring op in de hamstring. Zijn afwezigheid hoeft niet voor grote problemen te zorgen. Jorge ‘Kike’ Acuña speelde een uitstekende wedstrijd tegen de Oostenrijkers en verving Van Wonderen naar behoren. Trainer Van Marwijk gaf na afloop aan dat Acuña zich steeds meer kandidaat stelt voor een basisplaats. Dat zei de oefenmeester ook over Anthony Lurling. De trainer kan bijna niet meer om de aanvaller heen. Lurling viel de laatste drie wedstrijden uitstekend in. Tegen FC Zwolle en RBC Roosendaal scoorde hij al enkele minuten nadat hij inviel. Ook tegen FC Kärnten was Lurling nog maar een paar minuten in het veld toen hij fraai twee man passeerde. Zijn schot werd door de Oostenrijkse doelman gered, maar Lurling wist wel in enkele minuten meer gevaar te stichten dan Robin van Persie. De veelbesproken Van Persie toonde tegen RBC Roosendaal zijn klasse, maar tegen Zwolle en Kärnten kon hij in aanvallend opzicht allerminst imponeren. Toch had hij tegen de Oostenrijkers weldegelijk zijn waarde, want Van Persie redde in de 36ste minuut zijn ploeg door een bal van de eigen doellijn te halen. In het team van Van Marwijk zijn verder weinig veranderingen te verwachten. Shinji Ono viel tegen in de wedstrijd in Klagenfurt, maar het ligt niet in de lijn der verwachtingen dat de trainer Ono passeert. ‘Ik heb er alle vertrouwen in dat hij binnenkort weer op z’n oude niveau is, daar zit ik niet zo over in’, zei de trainer direct na de wedstrijd. Voor de links- en rechtsback positie lijkt Van Marwijk zijn keuze te hebben gemaakt. De laatste twee wedstrijden speelde hij met Gérard de Nooijer en Gill Swerts op deze posities. Vorig seizoen leed Feyenoord in de tweede wedstrijd van het seizoen puntverlies in het Parkstad Limburg Stadion in Kerkrade. De Rotterdammers kwamen twee keer op voorsprong door Patrick Paauwe en Pierre van Hooijdonk. Vijf minuten voor tijd zorgde Soetaers echter voor de 2-2. Roda JC – Feyenoord Zondag 19 oktober in het Parkstad Limburg Stadion Scheidsrechter: Luinge Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Zoetebier; Swerts, Van den Berg, Paauwe, De Nooijer; Acuña, Ono, Schreuder, Lurling; Kuyt en Buffel. STATISTIEKEN LAATSTE TIEN ONTMOETINGEN THUIS: 29/5/2003 Feyenoord Roda JC 3 - 1 3/2/2002 Feyenoord Roda JC 5 - 0 5/11/2000 Feyenoord Roda JC 4 - 2 6/2/2000 Feyenoord Roda JC 2 - 1 17/10/1998 Feyenoord Roda JC 0 - 0 UIT: 24/8/2002 Roda JC Feyenoord 2 - 2 22/8/2001 Roda JC Feyenoord 0 - 2 29/4/2001 Roda JC Feyenoord 1 - 0 15/10/1999 Roda JC Feyenoord 2 - 1 12/5/1999 Roda JC Feyenoord 1 - 0