NIPTE OVERWINNING AUXERRE, PAK SLAAG VOOR GIO'S BARÇA

Bonaventure Kalou had er al voor gewaarschuwd. Tegen Le Mans, de nummer laatst in Frankrijk, zou Auxerre het moeilijk krijgen. De oud-Feyenoorder kreeg gelijk, want de ploeg van trainer Roux had een eigen doelpunt van Laurent Bonnar nodig om te winnen en dus aansluiting te houden bij de subtop. De Ivoriaan werd in de rust gewisseld.
In Duitsland stonden woensdag de wedstrijden in de vierde ronde van de nationale beker op het programma. Daarin was er wisselend succes voor de spelers met een Feyenoordverleden. Rob Maas won met MSV Duisburg na strafschoppen van Regensburg (3-3 na 120 minuten) en hij plaatste zich zo voor de kwartfinales. Maas werd overigens na 56 minuten gewisseld. Ellery Cairo verging het minder goed. Hij ging met Bundesligaploeg Freiburg pijnlijk onderuit bij VFL Lübeck (1-0). Veel kon de aanvaller daar niet aan doen, want hij zat het hele duel op de bank. Giovanni van Bronckhorst en zijn Barcelona zijn al weken in de ban van dé wedstrijd, het duel tegen Real Madrid van komend weekend. Blijkbaar waren de Catalanen zo met die klassieker bezg dat vergeten werd dat er woensdag ook al een zwaar duel op de kalender stond. Malaga profiteerde en won met liefst 5-1 van Barca. De Engelsen hadden woensdagavond de strijd om de League Cup op het programma. Veel teams spreken het niet hardop uit, maar deze beker is een ondergeschoven kindje. Het gebeurt geregeld dat topteams de tweede garnituur het veld insturen bij deze wedstrijden. Manchester City nam de League Cup wél serieus, want het treedde met een volwaardig team aan tegen Tottenham. Zonder Bosvelt, hij zat weer op de tribune, ging het team van Keagan met 3-1 onderuit. Keeper Kirkland van Liverpool kreeg een avondje vrij, dus Jerzy Dudek mocht het doel verdedigen tegen Bolton. Op eigen veld ging de ploeg van manager Houllier met 3-2 onderuit. De spanning zat vooral in de staart, toen Smicer Liverpool in de laatste minuut op 2-2 bracht. Maar een strafschop van Djorkaef bezorgde Bolton in blessuretijd alsnog de winst. Middlesbrough tegen Everton bleek een ware thriller. Pas na 120 minuten voetbal (0-0)én het nemen van strafschoppen kwam er een winner uit de bus. Uiteindelijk trok Boateng met Middlesbrough aan het langste eind. Ook in Italië werd er gestreden om een beker. AC Milan kwam woensdag in de achtste finale in actie bij Sampdoria en door de 1-0 winst verschafte de ploeg zich een uitstekende uitgangspositie voor de return van over twee weken. Jon Dahl Tomasson stond in de basis en de Deen zag Conte in eigen doel trappen.