GEBLESSEERDE DUDEK WINT BIJ CHELSEA

Liverpool heeft het sterrenensemble van Chelsea de tweede thuisnederlaag van het seizoen bezorgd. Bruno Cheyrou maakte de enige treffer voor de ploeg die Jerzy Dudek in de tweede helft uit zag vallen met een hamstringblessure die hem drie weken aan de kant zal houden. Na een verkeerde beweging probeerde de Pool het nog wel even, maar de pijn bleek te hevig. De Fransman Luzi moest hem vervolgens vervangen, want zoals bekend is de eerste doelman van de Reds al afwezig vanwege een gebroken vinger.
Manchester City, met de herboren Paul Bosvelt in de basis, leek lang te gaan winnen van Charlton. Fowler had de thuisploeg aan het einde van de eerste helft op voorsprong gebracht, maar Di Canio kon zijn gemiste strafschop alsnog goedmaken door alsnog te scoren. Het werd uiteindelijk dus 1-1. Brett Emerton was de grote uitblinker voor Blackburn Rovers, maar de oud-Feyenoorder kon niet voorkomen dat zijn team punten verloor bij de nummer laatst Wolverhampton (2-2). Emerton viel weinig te verwijten, hij gaf twee assists. In Middlesbrough stonden tenslotte twee mannen met een Feyenoordverleden tegenover elkaar. George Boateng met de plaatselijke FC tegen Fulham, de nieuwe ploeg van Bobby Petta. Die laatste bleef overigens negentig minuten op de bank. Boateng won, met 2-1.