EGYPTE BEGINT AFRICA CUP MET WINST

Egypte is het toernooi om de Africa Cup gestart met een magere overwinning. Tegen Zimbabwe kreeg de ploeg van Hossam Ghaly kans na kans, maar het werd slechts 2-1 (0-0). Niettemin bezorgde het team zichzelf nu al een goede uitgangspositie voor het bereiken van de kwartfinale van het toernooi. De middenvelder van Feyenoord kwam overigens niet in actie.
Nadat Zimbabwe in de eerste helft met het nodige geluk op de been bleef, was het diezelfde ploeg die net na rust brutaal de leiding nam. Peter Ndolfu verlengde met zijn hoofd een voorzet precies in de bovenhoek van het doel. Tien minuten later stond het echter alweer gelijk. Het was Abdel Hamid die voor Egypte de bal uit de kluts binnen wist te werken. Dit doelpunt bleek een grote klap voor Zimbabwe, want de organisatie was vervolgens helemaal weg. Met een snoeiharde kopbal kon invaller Barakat daarvan profiteren (2-1).