VAN MARWIJK: ‘TERECHTE NEDERLAAG’

Bert van Marwijk kon er niets anders van maken: ‘dit was een terechte nederlaag.’ Veel woorden wilde de coach ook niet echt vuil maken aan de 3-0 nederlaag in de eigen Kuip. ‘Het grote verschil was vandaag de aanval. AZ viel slim en intelligent aan, wij deden dat juist naïef.’
Terugkijkend op de wedstrijd om de derde plaats had de coach wel degelijk kansen gezien. ‘In de eindfase van de eerste helft hadden we moeten scoren. Dat de 2-0 meteen na de rust viel was dodelijk. Daarna hadden we nog het geluk dat AZ de kansen niet goed uitspeelde, want anders had de uitslag nog veel hoger kunnen zijn. Deze nederlaag komt op een heel vervelend moment. We hadden juist een behoorlijke periode achter de rug. Ook vandaag hadden we het probleem dat we onze kansen niet afmaken. Jammer dat we daarmee ook de derde plaats verspelen.’ Feyenoord kreeg, zoals Van Marwijk aanstipte, weldegelijk mogelijkheden. ‘We kunnen het ons makkelijk maken door te scoren. Dat we dit niet doen is toch een probleem. Het niet scoren gaat wel een eigen leven leiden. Dat heb ik liever niet, helaas is het wel de realiteit.’