BELGEN VERLIEZEN VAN FRANKRIJK

Thomas Buffel is er met zijn Rode Duivels niet in geslaagd regerend Europees kampioen Frankrijk een nederlaag te bezorgen. In Brussel moesten de Belgen toezien hoe Govou en Saha de buren naar een 2-0 zege schoten. De Feyenoorder Buffel werd twee minuten voor tijd naar de kant gehaald. In de eerste helft kreeg hij nog een grote kans, maar nadat hij keeper Barthez had omspeeld, was de hoek om te scoren te moeilijk. Net voor tijd schoot invaller Pieroni nog op de paal. Daardoor kregen de Belgen niet wat ze hadden verdiend.
Twee late treffers van Albanië zorgden er voor dat Zweden zeer onverwacht tegen een nederlaag opliep. In Tirana werd het 2-1 voor het thuisland. Johan Elmander kwam 62 minuten lang in actie voor de Scandinaviërs, maar de aan NAC verhuurde aanvaller kwam niet tot scoren. Heerenveen-speler Selakovic deed dat wel. Denemarken, met Jon Dahl Tomasson in de basis, had een lastige avond in Turkije, maar dankzij een doelpunt van Jorgensen, net voor tijd, werd er wel gewonnen. Een andere oud-Feyenoorder, Pierre van Hooijdonk, kwam als invaller in actie voor het Nederlands elftal. In de Amsterdam Arena speelde hij tien minuten mee. Op dat moment stond de eindstand al op het bord. Via een goal van Robben won Oranje met 1-0 van de VS.