EXCELSIOR MET MOEITE LANGS CAMBUUR

Excelsior blijft aan kop van de eerste divisie. De ploeg van trainer Henk van Stee won paasmaandag de thuiswedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden moeizaam met 2-1, maar de Kralingers blijven daardoor wel twee punten voor op titelconcurrent Den Bosch. Bovendien hebben de Rotterdammers nog een wedstrijd in te halen. Komende vrijdag staat de topper tussen Den Bosch en Excelsior op het programma.

Verdediger Mels van Driel waarschuwde vooraf nog zo: de spelers moesten niet al met de hoofden bij de wedstrijd van aanstaand weekend zijn, eerst moest er gewonnen worden van Cambuur. ‘Misschien is deze wedstrijd nog wel lastiger dan Den Bosch’, sprak hij. De van Feyenoord gehuurde linksback kreeg gelijk, want Cambuur speelde prima en de satellietclub van Feyenoord ontsnapte aan een nederlaag. De vroege openingstreffer van Jan Bruin was, gezien het spelbeeld, zeker verdiend.

De thuisploeg mocht in het vervolg van de eerste helft van geluk spreken dan de Friese aanvallers het vizier niet honderd procent op scherp hadden staan. Zelfs de paal moest Excelsior in de wedstrijd houden. In de tweede helft – en waarschijnlijk een donderspeech van trainer Van Stee rijker – was Excelsior wel de betere ploeg. Dit veldoverwicht resulteerde al binnen vier minuten in de gelijkmaker. Invaller Brett Holman kon na een goede pass van Harrie Gommans vrij richting keeper De Vries lopen (1-1).

Het was daarna wachten op de tweede goal van Excelsior. Die viel in de 66ste minuut, nadat Glenn Loovens met een snoeiharde kopbal de hoekschop van Van Driel tot doelpunt wist te promoveren.