Fanshop
Fanshop

ELMANDER NIET, LARSSON WEL NAAR HET EK

Johan Elmander behoort vooralsnog niet tot de EK-selectie van Zweden. De deze zomer uit Rotterdam vertrekkende spits is min of meer het slachtoffer geworden van de rentree op internationaal niveau van een andere oud-Feyenoorder: Henrik Larsson. Elmander zal wel deelnemen aan het EK voor spelers onder de 21.
Uiteraard was Elmander teleurgesteld nadat hij het nieuws vernam. 'Natuurlijk wil je graag deelnemen aan een EK als je daar de kans op hebt. Zo'n groot evenement, dat is waar elke voetballer van droomt. Maar nadat Larsson zijn comeback had aangekondigd hield ik er wel rekening mee dat ik daardoor uit de selectie zou vallen. Het is niet anders. De teleurstelling is groot, maar ik ben vastberaden om er op het EK voor spelers onder de 21 (27 mei-8 juni in Duitsland, red.) echt wat van te maken. Bovendien sta ik bovenaan de standby-lijst voor het 'echte' EK, dus ik blijf een klein kansje maken.'

Overigens is Henrik Larsson niet de enige speler met een Feyenoord-verleden in de Zweedse A-selectie voor het EK. Want daarin is ook Everton-speler Tobias Linderoth opgenomen. Linderoth liep in een grijs verleden een half jaar stage in Rotterdam.