Fanshop
Fanshop

VAN HOOIJDONK NA BEHALEN TITEL LEVENDE LEGENDE IN TURKIJE

Pierre van Hooijdonk heeft zichzelf met de eerste landstitel uit zijn carrière een plek bezorgd in de eregalerij van Turkse voetbal. Na de 4-0 overwinning op Denizlispor en de nederlaag van Trabzonspor is het kampioenschap voor Fenerbahce sinds zondagavond een feit. Pi-Air was opnieuw van onschatbare waarde voor zijn ploeg, want zijn treffer (de 23ste van het jaar) zette Fener op het winnende spoor.

Tuncay, Umit Ozat en opnieuw Tuncay maakten de 4-0 vol. Door de overwinning én de verrassende nederlaag van Trabzonspor (4-2 tegen Galatasaray) werd Fenerbahce daarmee onbereikbaar voor de concurrentie.

De overwinning leidde tot emotionele vreugdetaferelen bij iedereen die Fenerbahce een warm hart toedraagt. Inmiddels is in Istanbul een groot feest losgebarsten.

Maandag zal op deze site een interview verschijnen met Pierre van Hooijdonk, die vanaf nu in Turkije een levende legende is. Want hij is er voor een groot deel verantwoordelijk voor dat Fener na het tegenvallende vorige seizoen nu weer met de hoogste eer gaat strijken.