Fanshop
Fanshop

JONG FEYENOORD VERLIEST BEKERFINALE

Jong Feyenoord is er niet in geslaagd de beker voor beloftenteams te winnen. De ploeg van Mario Been ging in de finale met 3-2 onderuit tegen Jong Ajax. Lurling en Swerts waren verantwoordelijk voor de Rotterdamse treffers. Met de overwinning pakt Jong Ajax de dubbel, want de ploeg won ook al de titel. En ook hier ging dit ten koste van Jong Feyenoord.

Het werd dus Zeist. De afgelopen weken is er veel gespeculeerd over de precieze locatie van de eindstrijd om de beloftenbeker, maar tot op het laatste moment bleef de plaats van handeling geheim. Het gevolg was dat er uiteraard geen publiek was op het KNVB-terrein. Zo ontstond een wel zeer troosteloze omgeving om een heuse bekerfinale in af te werken. Triest voor de spelers van beide teams, want zij werden zo de dupe van een paar onverlaten die de laatste competitieontmoeting tussen beide ploegen verstoorden. Maar hoe vervelend de locatie ook, er moest gewoon gevoetbald worden.

Voor Jong Feyenoord was de bekerfinale de enige mogelijkheid om dit seizoen nog een prijs te pakken. De titel ging namelijk, na een riante voorsprong van Jong Feyenoord halverwege het seizoen, naar de concurrent uit Amsterdam. En zeker met de gebeurtenissen van maart ook nog vers in het geheugen, hoefde niemand de spelers van Feyenoord te motiveren. De equipe van Mario Been begon dan ook prima aan het over het algemeen rommelige duel. Al binnen zeven minuten wist gelegenheidsspits Anthony Lurling de Rotterdammers op een verdiende 0-1 voorsprong (Ajax speelde volgens het wedstrijdformulier thuis) te zetten. Aan die openingstreffer gingen al twee prima Rotterdamse kansen vooraf, eerst een kopbal van Joep van den Ouweland en vervolgens van de Zweed Labinot Harbuzi.

Ook na de 1-0 hield Feyenoord het beste van het spel en opnieuw was het Lurling die dicht bij een doelpunt was. De inzet van de Brabander, afgelopen vrijdag nog feestend om het kampioenschap van zijn oude ploeg FC Den Bosch, kwam echter niet verder dan het zijnet. Het feit dat de Ajacieden niet al snel op een onoverkomelijke achterstand werden gezet, bracht blijkbaar iets extra’s los bij de manschappen van John van ’t Schip en Marco van Basten. Gaandeweg het eerste bedrijf werd de ploeg sterker en de tegentreffer, net voor rust was dan ook verdiend. Robin Muller van Moppes was de maker van die 1-1.

Na de pauze kwam Jong Feyenoord er vrijwel niet meer aan te pas. Ajax was simpelweg scherper en gevaarlijker. De 2-1 en de latere 3-1 kwamen ook niet onverwacht. Pas tien minuten voor tijd herpakte Jong Feyenoord zich een beetje. Uit een strafschop maakte Swerts nog 3-2 (na hands en rood voor een Ajax-verdediger), maar deze opleving kwam te laat.

Ondanks de nederlaag in de cupfinale mag Jong Feyenoord zich opmaken voor een nieuw avontuur. Komend jaar doet de ploeg namelijk mee aan het grote Amstel Cup-toernooi. Wellicht kan het team hierin nog voor een kleine stunt zorgen.

Jong Ajax – Jong Feyenoord 3-2 (1-1)
7’ Lurling 0-1, 43’ Mulles van Moppes 1-1, 60’ Krohn-Delil 2-1, 70’ Abora 3-1, 80’ Swerts (pen) 3-2

Opstelling Jong Feyenoord:
Malkowski; Bandjar, Gyan, Breinburg, Brown; Acuña, Swerts, Van den Ouweland; Harbuzi, Lurling en Maitimo.