Fanshop
Fanshop

FEYENOORD HOUDT HUIS IN ZEELAND

Twee dagen na de galavertoning tegen FC Zwolle heeft Feyenoord opnieuw huis gehouden. In Goes wonnen de Rotterdammers met 14-0 (ruststand 9-0) van de plaatselijke amateurclub. Ebi Smolarek scoorde vijf keer, Kuyt viermaal, Buffel kon drie keer juichen en Schreuder en Lurling ieder eenmaal. Vrijdag voetbalt Feyenoord tegen FC Vaassen.

SSV’65 toonde zich dinsdagavond op het zonnige sportpark ‘Het Schenge’ een uitermate beminnelijk gastheer voor een vriendschappelijke wedstrijd tegen Feyenoord. Voordat er afgetrapt zetten vertegenwoordigers van de Zeeuwse club de uit de Kuip vertrekkende Bert van Marwijk, John Metgod, Kees van Wonderen en – uiteraard – provinciegenoot Gérard de Nooijer in het zonnetje en direct na aanvang van het duel bleek al snel dat de eersteklasser de Rotterdammers ook binnen de lijnen weinig in de weg wilde of kon leggen, zo snel volgden de doelpunten elkaar op.

Gezegd moet wel worden dat Feyenoord zich op zijn beurt opmerkelijk gretig toonde. De Rotterdammers leken vastbesloten de toeschouwers in Goes waar voor hun geld te bieden en reten de verdediging van de amateurvereniging met snelle combinaties open. Daarbij waren vanzelfsprekend hoofdrollen weggelegd voor Ebi Smolarek (vijf goals, drie assists), Dirk Kuyt (vier goals, vier assists) en Thomas Buffel (drie goals). Ook Alfred Schreuder onderscheidde zich met loepzuivere passes. Opvallend waren verder de terugkeer in Feyenoord één van een erg gretige Kike Acuña en van de langdurig uitgeschakelde Deen Jeppe Curth en het debuut van Joep van den Ouweland en Reinhard Breinburg.

Alles bij elkaar leverden de negentig minuten aantrekkelijk zomeravondvoetbal veertien Rotterdamse doelpunten op en niet één mogelijkheid voor de Zeeuwse opponent. Maar om winnen was het de Feyenoord-gezinde clubmensen SSV waarschijnlijk ook niet om te doen geweest toen ze een uitnodiging naar de Kuip stuurden.

 

 

SSV’65-FEYENOORD 0-14 (0-9)

Scoreverloop:

0-1   Smolarek (9.)

0-2   Smolarek (11.)

0-3   Lurling (15.)

0-4   Kuyt (20.)

0-5   Smolarek (21.)

0-6   Buffel (24.)

0-7   Buffel (29.)

0-8   Schreuder (37.)

0-9   Smolarek (44.)

0-10         Buffel (54.)

0-11         Kuyt (57.)

0-12         Smolarek (59.)

0-13         Kuyt (65.)

0-14         Kuyt (75.)

 

OPSTELLING FEYENOORD

Zoetebier; Song (45. Acuña), Paauwe (45. Breinburg), Van den Berg, Mtiliga (45. Gyan); Smolarek, Swerts (69. Van den Ouweland), Schreuder, Lurling; Buffel (69. Curth) en Kuyt.