EXCELSIOR HEEFT PROMOTIE NIET MEER IN EIGEN HAND

De ploeg leek op rozen te zitten. Met nog iets meer dan tien minuten te spelen stond Excelsior met 2-0 voor bij Heracles en bij die uitslag zou een overwinning op De Graafschap in de laatste wedstrijd genoeg zijn voor promotie. Maar treffers van Roelofsen en Rose zorgden er alsnog voor dat Excelsior winst van de nacompetitie niet meer in eigen hand heeft.

Het blijft bijzonder spannend in poule B. Met nog één duel te gaan zijn Heracles, De Graafschap (dat met 4-0 van Volendam won) en Excelsior allen nog in de race voor een plaats in de eredivisie. Van die drie ploegen heeft de Rotterdamse ploeg de minste papieren. De Kralingers moeten donderdag zelf absoluut van De Graafschap winnen en tegelijkertijd hopen dat Heracles punten verspeelt bij Volendam. Alleen dan kan de champagne ontkurkt worden.

Het had allemaal een stuk makkelijker kunnen zijn, als Excelsior de zo zeker lijkende voorsprong ‘gewoon’ had weten vast te houden. In een boeiend duel pakten de bezoekers na 66 minuten namelijk de 0-1 voorsprong, via een treffer van Van Dieren. Nadat El Hamdaoui tien minuten later zelfs de 0-2 liet aantekenen, leek Excelsior in veilige haven te zijn.

Maar zoals zo vaak was het kwelgeest Richard Roelofsen (hij scoorde in de heenwedstrijd de enige treffer van het duel) die de Almeloërs dichterbij bracht. Dit gaf blijkbaar hoop bij de thuisclub, want net voordat scheidsrechter Wegereef af zou fluiten, maakte Rose de verdiende 2-2.