Fanshop
Fanshop

LAZOVIC STRIJDT VOOR KWALIFICATIE

Na afloop van het openingsduel tegen Kroatië sprak Danko Lazovic nog de verwachting uit niet meer in actie te kunnen komen tijdens het EK voor spelers onder de 21. Vandaag (dinsdag) staat de Feyenoorder echter al weer te trappelen om zijn land naar de halve finales van datzelfde toernooi te schieten. Daarvoor moet dan wel gewonnen worden van het sterke Belarus.

Amper achtenveertig uur nadat hij kermend van de pijn het speelveld had verlaten tijdens Kroatië-Servië en daarbij uitdrukkelijk de verwachting had uitgesproken dat 'zijn seizoen er op zat', keerde Danko Lazovic alweer terug binnen de lijnen. Bondscoach Vladimir Petrovic deed een beroep op de spits om de negatieve score tijdens Italië-Servië om te buigen en kreeg, uiteraard, gehoor bij de emotionele spits. Helaas voor Lazovic was zijn inbreng niet voldoende voor een gunstig resulaat: de Serviërs verloren het duel uiteindelijk met 2-1.

Daarom moet de Feyenoorder dinsdagavond weer volop aan de bak als Servië het in het laatste groepsduel op moet nemen tegen het verrassend sterke Belarus. Daarin volstaat eigenlijk alleen een overwinning voor kwalificatie voor de halve finales. Vandaar dat Lazovic ondanks zijn slepende hamstringblessure toch weer aantreedt. Plaats van handeling is het Niederrheinstadion van Oberhausen, waar om kwart voor negen afgetrapt wordt.

Mocht Servië er overigens in slagen zich te kwalificeren, dan wacht vermoedelijk een confrontatie met het Zweedse elftal van Johan Elmander.