EK ONDER 21: LAZOVIC WEER BELANGRIJK, SERVIË NAAR HALVE FINALE

Danko Lazovic heeft opnieuw zijn waarde getoond op het EK voor spelers onder de 21 jaar. De Feyenoord-spits droeg met een doelpunt vanaf de penaltystip bij aan de 2-1 zege die zijn land boekte op Belarus. Dankzij de overwinning heeft Servië en Montenegro zich geplaatst voor de halve finales van komende zaterdag.

Servië speelt zaterdagavond in Bochum tegen Zweden, het team dat tot nu toe zijn bese speler heeft in Johan Elmander. Helaas volgt er directe confrontatie tussen Lazovic en Elmander, omdat eerstgenoemde dinsdagavond tegen een tweede gele kaart en dus een schorsing opliep.

Geen nieuwe hoofdrol dus voor Lazovic, al verdiende hij die op basis van zijn optreden van dinsdag wel. De Feyenoorder was uitermate actief in het cruciale treffen met Belarus, tot deze wedstrijd lijstaanvoerder in Poule A. Samen met zijn jeugdvriend Andrija Delibasic bezorgde Lazovic de verdediging van de Wit-Russen handenvol problemen.

Desalniettemin was het Belarus dat na een klein kwartier een voorsprong nam dankzij Shkabara. Amper een minuut later moest de favoriet echter al met tien man verder spelen, nadat Kalachou een rode kaart kreeg. Servië en Montenegro reageerde met een behoorlijk offensief, maar kon uiteindelijk pas twee minuten na rust de gelijkmaker aantekenen. Die kwam dan wel van de voet van Lazovic, vanaf elf meter om precies te zijn. Amper tien minuten later nam Servië zelfs op voorsprong, via Milovanovic.

In het restant van de wedstrijd kwam het team van Vladimir Petrovic niet echt meer in de problemen, ook al omdat Belarus na Kalachou ook nog captain en spelmaker Alexander Gleb met een rode kaart verloor. Met de zege stelde Servië kwalificatie voor de halve finale zeker. Enige domper op de feestvreugde was naast de schorsing een nieuwe blessure voor Lazovic. Acht minuten voor tijd moest de Feyenoorder noodgedwongen gewisseld worden.