Fanshop
Fanshop

LAZOVIC SLUIT DONDERDAG AAN BIJ SELECTIE

Danko Lazovic is onderweg naar Nederland en zal vanavond (woensdag) in Rotterdam arriveren. De Servische aanvaller is onderweg uit Japan, waar hij met de nationale ploeg van Servië-Montenegro deelnam aan het toernooi om de Kirin Cup. Donderdagmiddag zal Lazovic zich op het veld naast De Kuip melden voor zijn eerste training onder coach Ruud Gullit. Pas dan zal worden besloten of de spits diezelfde avond nog inzetbaar is voor de oefenwedstrijd in en tegen Katwijk.

Nu ook de nieuwe Tunesische aankoop Saidi zich bij de groep heeft gevoegd, is Danko Lazovic de laatste speler die nog ontbreekt bij de selectie. Vanaf 5 juli, de eerste trainingsdag, is Lazovic afwezig omdat hij toen al met zijn nationale ploeg in voorbereiding was op de strijd om de Kirin Cup Lazovic heeft in dat toernooi een fitte en gretige indruk gemaakt.

In het eerste duel (tegen Slowakije) had basisspeler Lazovic met een assist op Savo Milosevic een belangrijk aandeel in de uiteindelijke 2-0 zege. Gisteravond, in een rechtstreeks duel om de winst van de Cup, wist Lazovic niet te scoren. Zijn ploeg verloor met 1-0 van gastland Japan en greep zo naast de hoofdprijs, maar het spel van Lazovic leverde hem na afloop desondanks veel complimenten op.

Het is overigens nog steeds onzeker of Lazovic ook op de Olympische Spelen de kleuren van Servië-Montenegro zal verdedigen. Mocht worden besloten dat de aanvaller, net als de Feyenoorders Ono en Song, zal deelnemen aan de Spelen, dan treft hij in de voorbereiding een ploeggenoot. Op 5 augustus staat de ontmoeting met het Zuid-Korea van Chong Gug Song op het programma.