Fanshop
Fanshop

MARIANO FERNANDEZ AFGETEST

Feyenoord biedt Mariano Fernandez geen contract aan. De Argentijn kreeg de afgelopen week tijdens het trainingskamp in Duitsland twee wedstrijden de kans om de technische staf van Feyenoord er van te overtuigen dat hij een toegevoegde waarde kon zijn voor de club. Fernandez slaagde daar niet in en keer zonder contract huiswaarts.

Mariano Fernandez verscheen tien dagen geleden voor het eerst op de training van Feyenoord. De transfervrije ex-speler van Torino toonde zich daarin een harde, gedreven maar ook tamelijk langzame verdediger. Trainer Ruud Gullit besloot hem het voordeel van de twijfel te geven en liet Fernandez als invaller meespelen in de oefenwedstrijd tegen Katwijk.

Omdat de Argentijn in die wedstrijd nauwelijks onder druk kwam te staan en dus moeilijk te beoordelen was, werd besloten Fernandez een tweede kans te gunnen tijdens Feyenoords trainingskamp. De verdediger kwam zowel tegen Arminia Bielefeld als tegen Partizan Belgrado in actie, maar wist daarin – mede door zijn gebrek aan snelheid - onvoldoende te overtuigen om in Rotterdam een contract te verdienen.