Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

KAPPA CUP: EERSTE TEST ZONDER ONO

Voor het eerst speelt Feyenoord vanavond een serieuze oefenwedstrijd zonder sleutelspeler Shinji Ono. In Sevilla, waar de ploeg van Ruud Gullit deelneemt aan de eerste editie van de Kappa Cup, wacht het Engelse Tottenham Hotspur als tegenstander. De wedstrijd in het Estadio Olimpico begint om 19.15 uur.

Nu de Japanner zich bij de Olympische selectie van zijn vaderland heeft gevoegd, wordt er een beroep gedaan op het improvisatievermogen van trainer Ruud Gullit. ‘Shinji Ono is een speler die je niet simpelweg door een andere kunt vervangen. We zullen moeten uitvinden wat de beste manier is om zijn afwezigheid op te vangen’, zei Gullit op de drukbezochte persconferentie bij de officiële opening van het toernooi om de Kappa Cup.

De insteek waarmee Gullit zijn ploeg vanavond en morgen wil laten spelen verschilt met die van afgelopen weekeinde in het Engelse Newcastle. Nu de eerste competitiewedstrijd (thuis tegen De Graafschap) nadert, is de tijd van grote experimenten voorbij. ‘We zitten nu in een fase waarin ik dingen wil herkennen. We werken ook veel aan vastigheden. We zullen wellicht moeten experimenteren met de manier waarop het gemis van Ono opvangen, maar verder wil ik niet al te veel meer veranderen’.

Kort na zijn eerste training in Rotterdam liet Gullit weten dat het zijn doel was de ploeg die hem voor ogen staat te presenteren in de openingswedstrijd tegen Fulham. ‘Dat is nog steeds de bedoeling. Of dat gaat lukken? We zijn goed op weg. Ik heb een aardig beeld van de groep, maar dat wil niet zeggen dat iedereen nu al zeker is van zijn plek’.

Gullit mist in Spanje naast Ono ook rechtsback Song en centrale verdediger Saidi. Beiden zijn geblesseerd en werken in Rotterdam aan hun herstel. Wel aangesloten bij de groep is Gianni Zuiverloon, de A-junior die zijn goede optreden in Newcastle zag beloond met een uitnodiging voor de trip naar Sevilla.

Feyenoord moet in Zuid-Spanje onder tropische omstandigheden werken. Vanochtend om tien uur werd getraind in een temperatuur van dik vijfentwintig graden. Ondanks de hitte heeft clubarts Robbart van Linschoten heeft nog geen reden gezien om veel speciale maatregelen te treffen. Wel zullen de spelers voor en na de wedstrijd van vanavond stuk voor stuk worden gewogen, om zo het individuele vochtverlies goed in de gaten te kunnen houden.

Als Feyenoord vanavond weet de winnen van de Spurs, treft het in de finale de winnaar van de wedstrijd tussen gastvereniging Betis Sevilla en Partizan Belgrado.

De Kappa Cup wordt in 19 landen op televisie uitgezonden. In Nederland is het toernooi te zien op Eurosport.