FEYENOORD SPEELT GELIJK TEGEN FULHAM: 2-2

Feyenoord heeft het seizoen in De Kuip geopend met een gelijkspel. In de vriendschappelijke wedstrijd tegen het Engelse Fulham werd het 2-2. Dirk Kuyt scoorde in de snikhete Kuip beide goals, waarvan de tweede vanaf elf meter. Bij de Rotterdammers maakte Chong Gug Song zijn rentree als invaller.

Feyenoord kende een droomstart in De Kuip, toen Glenn Loovens met een heerlijke lang bal Dirk Kuyt lanceerde. De Katwijker onderstreepte direct zijn goede vorm in deze voorbereiding, door de bal met een uitgekiende lob over Van der Sar te plaatsen: 1-0.

In de bloedhete Kuip ging het Legioen er eens goed voor zitten, maar de volgende kans was voor de Engelsen. Feyenoord had alle geluk van de wereld, toen Cole zijn inzet via de handen van Babos op de paal zag belanden, in de rebound weer poging deed en ook deze inzet door de paal werd gekeerd.

Feyenoord speelde daarna zoals was te verwachten. Compact en teruggetrokken bij balverlies, daarbij loerend op de mogelijkheid een uitbraak te plaatsen.

De ploeg van Gullit had de zaken redelijk onder controle, tot twee spelers in de fout gingen. Gyan liet zich verrassen door Radzinski, waarna Babos de bal onder zich door liet gaan. De Hongaarse doelman, een van de uitblinkers tot nu toe in de voorbereiding, maakte die fout snel goed, toen hij binnen tien minuten met een geweldige reflex een keihard schot van John keerde.

Feyenoord bleef zijn eigen spel spelen in De Kuip en werd daar kort voor rust voor beloond. Na een tweetal prima uitgespeelde aanvallen die onbenut bleven, kreeg het hulp van Pearce. Hij keerde in het strafschopgebied een voorzet van Smolarek met zijn handen en gaf zo Kuyt de gelegenheid zijn tweede goal te maken. Vanaf elf meter schoot hij de 2-1 binnen.

In de tweede helft, waarin Song zijn rentree maakte in het elftal en ook Castelen en Magrão speeltijd kregen, maakte Fulham dat al snel goed. Na een uitgespeelde aanval scoorde Jensen de 2-2.

Daarna kreeg Feyenoord nog een aantal grote kansen. Kuyt en Buffel waren kort na elkaar dichtbij een goal. De Katwijker zelf twee keer kort na elkaar, onder andere toen hij prima werd bediend door een lange bal van Song.

Halverwege bracht Gullit ook Kalou in het veld voor Buffel. Daarna volgde Lazovic als vervanger voor Kuyt, maar invloed op de stand had dat niet. Feyenoord wist niet meer te scoren, al was de ploeg daar in de tweede helft na een paar gevaarlijke aanvallen nog wel dichtbij in de buurt.

Feyenoord-Fulham 2-2 (1-1)