Fanshop
Fanshop

WEER PROBLEMEN ROND VITESSE-FEYENOORD

De voorverkoop voor de uitwedstrijd tegen Vitesse (zondag, 29 augustus a.s.) is tot nader uitgesteld. Dat hebben Feyenoord en Legioen, de officiële Feyenoord Supportersvereniging, gezamenlijk besloten. Reden voor deze beslissing is het feit dat er met de gemeente Arnhem tot nu toe geen overeenstemming kon worden bereikt over de wijze waarop de Feyenoord-supporters naar het Gelredome kunnen afreizen. Het is de derde keer op rij dat dit probleem zich voordoet.
Volgens de gemeente Arnhem moet Vitesse-Feyenoord worden ingeschaald als een wedstrijd met een hoog risico, omdat er sprake zou zijn van een ongezonde rivaliteit tussen de supporters van beide clubs, alsmede voorvallen die zich vorig jaar zouden hebben voorgedaan in de Arnhemse binnenstad. Feyenoord en de supportersvereniging delen die mening niet en vinden dat de gemeente door die kwalificatie voorbij gaat aan het Beleidskader 2003, een handvest voor het inschalen van de risicofactor bij voetbalwedstrijden.

Dat blijkt ook uit het feit dat de jaarlijke ontmoeting in Rotterdam wordt gezien als een wedstrijd zonder risico. Supporters van Vitesse kunnen wat de lokale driehoek in Rotterdam betreft al enkele jaren vrij naar de Maasstad komen. Op verzoek van de club Vitesse zelf, komen de supporters echter telkens met de bus.

Omdat er zich de voorgaande twee seizoenen al vergelijkbare problemen voordeden rond de regeling voor de wedstrijd in Arnhem, werd dit jaar vanuit Rotterdam een handreiking gedaan. Feyenoord wilde akkoord gaan met een verplichte buscombiregeling, wanneer de gemeente Arnhem vooraf duidelijk de uitgangspunten voor een evaluatie van de komende wedstrijd op papier zou zetten.

Feyenoord en de supportersvereniging maakten daarbij nog de aanvulling dat de gemeente Arnhem naar aanleiding van toekomstige gebeurtenissen altijd nog het voorbehoud zou kunnen maken om op eventuele gemaakte afspraken terug te komen.

Tijdens een tweede vooroverleg liet de gemeente Arnhem weten akkoord te zijn met de verplichte buscombiregeling, maar verder op geen enkele wijze te kunnen voldoen aan de verzoeken van Feyenoord. Hierop werd dit tweede vooroverleg onderbroken en werd de situatie onder de aandacht van de KNVB gebracht.

Aanstaande maandag heeft de voetbalbond een gesprek met de gemeente Arnhem. Feyenoord en de supportersvereniging wachten dit gesprek af alvorens een beslissing te nemen of de 1200 beschikbare kaarten zullen worden afgenomen.

De affaire Vitesse is gisteravond tijdens een bijeenkomst van de Klankbordgroep uitvoerig aan de orde geweest. Zo’n 50 supporters spraken zich vrijwel unaniem en duidelijk uit over de situatie. De mening van de supporters weegt zwaar in de uiteindelijk door Feyenoord te nemen beslissing.