Fanshop
Fanshop

AUSTRALIË BOEKT RECORDZEGE OP SERVIË EN MONTENEGRO

Australië heeft met de 5-1 zege op Servië en Montenegro een record gebroken. Nog nooit wonnen de Australiërs met zo’n hoge score op de Olympische Spelen. De ploeg van Brett Holman en Alex Brosque kan daarmee een plek in de kwartfinale bijna niet meer ontgaan. Tim Cahill, John Aloisi (twee) en Ahmad Elrich (twee) verzorgden de Australische productie. Srdjan Radonjic scoorde voor Servië.

Holman en Brosque staan beiden onder contract bij Feyenoord. Holman is ook komend seizoen uitgeleend aan Excelsior. Brosque werd twee maanden geleden voor één jaar vastgelegd met een optie voor nog twee jaar. De 20-jarige Australiër speelt komend seizoen voor het Belgische Westerlo, de club waarmee Feyenoord een samenwerkingsverband heeft. Brosque startte tegen Servië in de basis en werd na 64 minuten voetbal gewisseld. Holman viel in voor de uitblinkende Aloisi.

Australië speelt dinsdag tegen Argentinië de laatste poule-wedstrijd. Met een punt is de ploeg van Holman en Brosque verzekerd van de kwartfinale. Ook bij een nederlaag is het bereiken van de kwartfinale mogelijk. Australië heeft een beter doelsaldo (+4) dan Tunesië (-2), dat eerst nog moet zien te winnen.