Fanshop
Fanshop

FEYENOORD CONTRACTEERT PORTUGEES BRUNO BASTO

Feyenoord heeft de linkerverdediger Bruno Basto voor twee seizoenen gecontracteerd met de optie voor een derde jaar. De 26-jarige Portugees komt transfervrij over van de Franse topclub Girondins Bordeaux, waar hij vijf jaar basisspeler was. Basto werd gecontracteerd na een zorgvuldige medische keuring. De Portugees is zondag 12 september inzetbaar voor Feyenoord in de thuiswedstrijd tegen FC Twente.

Basto stapte in 1997 over van Alverca (Portugese derde divisie) naar topclub Benfica. Daar veroverde hij een basisplaats, wat hem in 2000 een transfer opleverde naar Girondins Bordeaux. Daar was hij vijf jaar lang basisspeler. Dit seizoen kon Basto vooralsnog niet rekenen op een basisplaats.

‘We zijn erg blij dat we een verdediger van het kaliber Basto vast hebben gelegd’, aldus technisch directeur Mark Wotte. ‘Hij komt van een grote Franse club en is voor ons een aanwinst.’

Basto is zondag tegen Vitesse nog niet inzetbaar aangezien er nog enkele formaliteiten geregeld moeten worden. Gullit kan hem zondag 12 september tegen FC Twente opstellen. Basto is dit seizoen ook inzetbaar in het UEFA Cup toernooi.