EXCELSIOR ONDERUIT IN ROTTERDAMSE DERBY

Excelsior heeft de prestigieuze Rotterdamse derby met Sparta verliezend afgesloten. Op eigen veld gingen de manschappen van trainer John Metgod met 2-3 onderuit. Excelsior begon na rust aan een succesvolle inhaalrace en kwam na een 0-2 achterstand nog op gelijke hoogte. Het bleek onvoldoende, want de winnende treffer van Spartaan Mustapha Riga dompelde de Excelsior-supporters een kwartier voor tijd in rouw.
Sparta leek het duel met Excelsior vroegtijdig te beslissen. Een fraaie lob van Danny Koevermans over de kansloze Cor Varkevisser bezorgde Sparta de voorsprong. Mustapha vergrootte nog voor de rust de marge met zijn treffer: 0-2. Toch vocht de ploeg van Metgod zich in de tweede helft terug. Mounir El Hamdaoui scoorde na vijftig minuten voetbal de 1-2. Feyenoords aankoop Santi Kolk, gestald bij Excelsior, bracht de stand op gelijke hoogte. Een treffer van Mustapha besliste de derby alsnog in het voordeel van Sparta.