JEPPE CURTH NEEMT WINNEND JONG FEYENOORD BIJ DE HAND

Jong Feyenoord heeft ook de tweede competitiewedstrijd winnend afgesloten. In het uitduel met Volendam won de ploeg van trainer Mario Been maandagavond met 1-3, mede dankzij een uitblinkende Jeppe Curth. De Deen maakte in de eerste helft een hattrick en bracht Jong Feyenoord waar het vorige week nog aan ontbrak: doelpunten. Gerson Magrão viel geblesseerd met een wond aan zijn scheenbeen.

Jong Feyenoord beleefde een gemakkelijk avondje in het visserdorp. De beloften kwamen geen moment in de problemen, wat Mario Been tevreden stemde. Wat hem als trainer nog het meest goed deed, was de positieve inbreng van de jonge spelers. Waar Jong Feyenoord vorig seizoen nog leunde op de vele eerste elftalspelers, moeten de talenten het deze competitie vooralsnog zelf doen. Met Christian Gyan, Glenn Loovens en Gerson Magrão in het team van Been was de invloed van Feyenoord 1 beperkt. ‘Er stonden vandaag acht eerstejaars in dit team’, zegt Been. ‘Die jongens hebben het uitstekend gedaan. Ze moeten het nu zelf doen en kunnen zich niet verschuilen achter spelers van het eerste. Dat we vervolgens eenvoudig winnen, geeft aan dat mijn jonge team potentie heeft. En dat stemt mij tevreden.’

Net als dat Feyenoords trainer tevreden constateerde dat aanvaller Jeppe Curth weer bij zijn selectie zat. De aanvaller, die lang kampte met een blessure aan het schaambeen, deed tegen Jong Volendam voor het eerst mee in competitieverband. Vorige week was Feyenoord de betere tegen stadsgenoot Excelsior, maar ontbrak het aan doeltreffendheid. Uiteindelijk was het Ebi Smolarek die de opluchting bracht in het Feyenoordkamp met zijn treffer. Met de terugkeer van Curth is ook de doeltreffendheid wedergekeerd. De Deense aanvaller was vooral in de eerste helft een plaaggeest voor de Volendamse defensie. Na acht minuten had hij zijn ploeg al op voorsprong gebracht. De foutloos spelende Glenn Loovens lanceerde met een lange bal Curth, die vervolgens binnenschoot: 0-1. Een individuele actie van de Deen bracht Feyenoord na 24 minuten voetbal aan een 0-2 voorsprong. De overmacht van de Rotterdammers was groot en de zege leek geen moment in gevaar. Toch bracht een opeenstapeling van fouten in de defensie de profiterende Volendammers weer in de wedstrijd: 1-2. Althans, voor de periode van acht minuten. Na 37 minuten was het weer Curth die scoorde, wat een hattrick betekende. Uit een afgemeten voorzet van de eveneens sterk spelende Gerson Magrão kopte Curth raak: 1-3. De fraaie voorzet bleek meteen het laatste balcontact van de Braziliaan. De linkeraanvaller kreeg een schop tegen zijn scheenbeen en moest het veld af met een open wond.

Na rust was er voor Jong Feyenoord geen vuiltje aan de lucht. Jong Volendam wilde wel, maar toonde zich machteloos. De Rotterdammers gaven niks weg en kregen zelf nog goede kansen om de score te vergroten. De doelgerichtheid van Curth was na rust echter verdwenen. Hij kreeg twee riante mogelijkheden, maar kwam niet tot scoren. Ook Dustley Mulder, invaller Resham Sardar, en Felino Jardim konden de zege van extra glans voorzien, maar gescoord zou er niet meer worden. ‘We zijn geen moment in de problemen geweest en hadden met 1-4 of 1-5 moeten winnen. Ik ben hier blij mee’, aldus Been.

8’   0-1 Curth