FEYENOORD B1 EN PSV B1 HOUDEN ELKAAR IN EVENWICHT: 2-2

Feyenoord B1 heeft zaterdagmiddag met 2-2 gelijk gespeeld in de topper met PSV B1. De eindstand was een terechte afspiegeling van de verhoudingen in het veld. Alle doelpunten vielen voor rust. Voor de Rotterdammers scoorden Hanne Hagary en Jordy Buijs. Feyenoord C1 deed goede zaken tegen Fortuna Sittard: 1-4 zege. Louis Pedro was de grote man aan Rotterdamse zijde met een doelpunt en drie assists.

FEYENOORD B1

Trainer Cor Adriaanse van Feyenoord B1 moest na afloop vrede hebben met het gelijkspel tegen PSV. Aan de ene kant had hij daar geen problemen mee, want beide ploegen hadden kunnen winnen en de eindstand was niet onterecht. Maar aan de andere kant baalde hij, want persoonlijke fouten hielpen de Eindhovense formatie tot twee keer toe aan een voorsprong. ‘Daar baal ik van, want een goede ploeg als PSV straft dat af’, zegt Adriaanse. ‘Op dit niveau kunnen we ons die slordigheden niet veroorloven. Wil je hogerop, dan moet dat eruit.’
Toch was de oefenmeester ook weer te spreken over zijn ploeg, want tot twee keer toe werd er veerkracht getoond bij een achterstand. Meteen na de 0-1 die in de negende minuut viel, scoorde Feyenoord de gelijkmaker. Een voorzet van Diego Biseswar werd door Hanne Hagary binnengeschoten: 1-1. Vijf minuten later keek Feyenoord al weer tegen een achterstand aan, nadat PSV door een persoonlijke fout kon scoren. Nog voor rust was het de ploeg van Adriaanse die weer van zich deed spreken. Een mooie voorzet van Glenn Kobussen werd binnengekopt door Jordy Buijs.
Feyenoord kreeg na rust meer grip op het duel. Beide ploegen kregen nog kansen op de winnende treffer, maar die viel niet. De Rotterdammers hadden de grootste kans om te scoren. De inzet van Kevin Wattamaleo strandde echter op de paal. ‘Jammer’, zegt Adriaanse, ‘we hadden na rust de beste mogelijkheden, maar ik denk dat de 2-2 gezien de verhoudingen in het veld wel de beste uitslag was.’

Opstelling Feyenoord B1: Mulder; Van Stee, Buijs, Nieveld, Waisapij; Kobussen, Anes Ribeiro, Wattamaleo; Biseswar, Hagary en Poldervaart (63. Maayen).

FEYENOORD C1

Feyenoord C1 herpakte zich zaterdag goed na het teleurstellende gelijkspel tegen Sparta van de week ervoor. Grote man bij de ploeg van trainer Michel Valke was Louis Pedro, die met drie assists en een doelpunt een groot aandeel had in de 1-4 zege op Fortuna Sittard. ‘Hij was de man van de wedstrijd, zoveel is duidelijk’, zegt trainer Valke. ‘Pedro was bij elke aanval betrokken en gaf veel goede voorzetten.' De eerste assist gaf de rechteraanvaller na 28 minuten. Georginio schoot de bal op aangeven van Pedro in het doel: 0-1. Kansen waren er in de eerste helft wel, maar Feyenoord kwam pas na rust echt op stoom. Na vier minuten in de tweede helft volgde een identieke situatie als bij de 0-1. Het enige verschil was dat het Garry Mendes Rodrigues was die binnenschoot op aangeven van uitblinker Pedro: 0-2. Feyenoord was heer en meester in het duel, maar de Limburgers maakten na 66 minuten de aansluitingstreffer met een fraai afstandschot. In de problemen kwam de ploeg van Valke daardoor niet, want drie minuten later was het al weer 1-3. Een fraaie assist van Jordy Clasie stelde Pedro in staat om zelf te scoren. Het was echter nog niet genoeg voor de rappe aanvaller. Want in de blessuretijd leverde hij weer een assist. Marten de Roon stond op de goede plaats om binnen te schieten: 1-4.
‘Ik ben tevreden, vooral omdat we vandaag scherper startten dan vorige week tegen Sparta. We blijven op koers’, aldus Valke.

Opstelling Feyenoord C1: Otten; Schenkeveld, Ramsteijn (63. Clasie), Bruma, Nelom; Sebrechts (54. De Roon), Mendes Rodrigues (49. Wever), S-Latef; Pedro, Georginio en Fer.