FEYENOORD A1 VERVALT NIET IN OUDE FOUT

Feyenoord A1 heeft zaterdagmiddag weer eens drie punten gepakt. Op Varkenoord won de ploeg van trainer Henk Fräser met 4-1 van Heerenveen. Na drie wedstrijden zonder winst (twee keer gelijk, één nederlaag) was de overwinning welkom. Feyenoord C1 kwam zaterdag niet verder dan 1-1 tegen Willem II. Uit won de C1 tot dusver alle wedstrijden, maar zaterdag werd voor de derde opeenvolgende maal in eigen huis gelijkgespeeld.

FEYENOORD A1

Het leek weer het bekende verhaal te worden bij Feyenoord A1. Fräser zag zijn team kans op kans krijgen. Zo makkelijk als zijn manschappen in scoringspositie kwamen, zo makkelijk wisten ze de talrijke kansen ook weer om zeep te helpen. Feyenoords oefenmeester zag het hoofdschuddend aan en dacht terug aan de duels met AZ en FC Groningen. Ook toen kreeg zijn halve elftal de kans om te scoren, maar stond het vizier niet op scherp en werd er slechts gelijkgespeeld. Na een 0-0 ruststand was de opluchting groot bij Fräser toen Levi Marengo op aangeven van Tim Vincken de 1-0 maakte. De opluchting sloeg al snel om in bezorgdheid toen het dreigde mis te gaan. Heerenveen zette voor één van de eerste keren een mooie aanval op en zag dit meteen beloond met de gelijkmaker. ‘Tja, ik zag de bui al weer hangen’, zegt de trainer. ‘Maar toch had ik hoop, want er leefde iets binnen de ploeg. Na de 1-1 had ik het gevoel dat ze het niet nog een keer zouden laten gebeuren.’
En het gebeurde ook niet, want vijf minuten na de gelijkmaker bracht Vincken Feyenoord weer op voorsprong. De jeugdinternational ging een combinatie aan met Jonathan de Guzman en rondde vakkundig af: 2-1. Het verzet van de Friezen was definitief gebroken toen De Guzman na 74 minuten met een kopbal voor 3-1 tekende. Vlak voor tijd kwam er zelfs nog een grote uitslag op het scorebord toen Daryl van de Veer na een knappe individuele actie de 4-1 binnenschoot. Heerenveen stond toen al met tien man, nadat een Fries in de 80ste minuut de tweede gele kaart kreeg voorgehouden.

Opstelling Feyenoord A1: Doedee; Demeijer, Altheer, Davids, Hammouti; De Haan, Vincken, Van Leeuwen (85. Lagas); Kogeldans (70. Kujovic), De Guzman en Marengo (60. Van de Veer).

FEYENOORD C1

Feyenoord C1 maakt dit seizoen kennis met een merkwaardig fenomeen. De eerste thuiswedstrijd won de ploeg, daarna werd er nooit meer thuis gewonnen. Het merkwaardige zit in de prestaties tijdens uitwedstrijden. Daar won de ploeg van trainer Michel Valke alles, en vaak met grote cijfers. Maar thuis waren Sparta, ADO Den Haag en zaterdag Willem II te grote obstakels om de drie punten tegen te behalen. ‘Het is vreemd’, zegt Valke. ‘maar ergens ook logisch. Want ploegen die naar Rotterdam komen, graven zich al snel in om op de counter te loeren. In uitwedstrijden heb je daar minder last van en komen we meer aan voetballen toe.’
Toch was er een verschil tussen het duel met Willem II en de voorgaande gelijke spelen. Feyenoord had zaterdag moeten winnen, waar het tegen Sparta en vooral tegen ADO misschien wel iets te veel kreeg met een punt. ‘Zo heft het elkaar op, soms krijg je iets teveel, de andere keer te weinig. En vandaag kregen we te weinig’, aldus Valke.
De Tilburgers kwamen al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Feyenoord C1 was de hele wedstrijd op zoek naar de terechte gelijkmaker en zag de werklust uiteindelijk beloond met een treffer. Jordey van Dam, die nog maar vier minuten in het veld stond, verzorgde koppend de 1-1.

Opstelling Feyenoord C1: Otten; Schenkeveld, Ramsteijn, Bruma, Nelom; Sebrechts (64. Van Dam), Georginio, S-Latef (53. De Roon); Pedro, Fer en Cabral (53. Mendes Rodrigues).