Fanshop
Fanshop

VAN HAAREN MAAKT NEGENTIG MINUTEN VOL BIJ JONG FEYENOORD

Jong Feyenoord is maandagavond in en tegen Heerenveen niet verder gekomen dan een doelpuntloos gelijkspel. Ramon van Haaren speelde voor het eerst dit seizoen negentig minuten mee, waar hij de voorgaande wedstrijden steevast werd gewisseld. Het gelijkspel tegen de Friezen was een terechte afspiegeling van de verhoudingen in het veld, waar beide ploegen de spaarzame kansen niet wisten te benutten.

Ramon van Haaren had het de laatste maand langzaam, heel langzaam, opgebouwd. Hij trainde al weer weken op het trainingsveld naast De Kuip, alvorens hij besloot om ook in wedstrijdverband in actie te komen. Tegen Jong ADO Den Haag speelde hij voor het eerst 45 minuten en de laatste wedstrijden van de beloften bouwde hij het aantal speelminuten steeds uit. De knie hield het al die wedstrijden goed. ‘Vandaag ging het zo goed dat we besloten hem de wedstrijd uit te laten spelen’, aldus trainer Mario Been. Vorige week gaf Gullit al aan dat de rentree van Van Haaren aanstaande was, al waakte hij nog wel voor teveel optimisme. ‘Want het eerste jaar na zo’n zware blessure gaat gepaard met grote ups en downs’, aldus Gullit.

Van Haaren was maandag voor 7.500 toeschouwers met Malek Malkowski de enige versterking die Been vanuit het eerste zag komen. Door het drukke programma met drie wedstrijden in een week bleef een speler als Gerson Magrão, die de afgelopen wedstrijden prachtige treffers maakte voor de beloften, bij het eerste. Been was daardoor genoodzaakt om drie spelers van de A-jeugd aan spelen toe te laten komen. Gianni Zuiverloon, Jonathan de Guzman en Mitchell Poot maakten hun opwachting in het team. Het ontbreken van dat surplus aan kwaliteit, zorgde voor twee gelijkwaardige teams in het veld. Jeppe Curth had zichzelf een uitblinkersrol kunnen toebedelen, maar de veelscorende Deen was bij twee grote kansen in de eerste helft niet trefzeker.

Feyenoord kreeg net als Heerenveen weinig mogelijkheden. De Rotterdammers waren voetbaltechnisch de betere, maar de Friezen compenseerden dat met fysieke kracht. Het resultaat was op het eerste gezicht teleurstellend, want Feyenoord zag een winnend Ajax weglopen op de ranglijst. ‘Ik zie dat anders, want ik ben heel tevreden’, zegt Been. ‘We hebben goed gevoetbald. De instelling was uitstekend en de jongens hebben geen moment verzaakt. Dan is een resultaat niet altijd even belangrijk.’

Opstelling Jong Feyenoord: Malkowski; Bandjar, Zuiverloon, Artz, Van Haaren; Van den Ouweland, Blonk, Van den Bogaart; Lammers (60. De Guzman), Curth (75. Poot) en Jardim.