Fanshop Tegemoetkoming
Fanshop Tegemoetkoming

EERSTE CONTRACT VOOR DIEGO BISESWAR

Diego Biseswar heeft vrijdagochtend zijn eerste profcontract bij Feyenoord ondertekend. Feyenoord legde de 16-jarige jeugdinternational voor drie jaar vast, met de optie op nog twee jaar. Biseswar is een multifunctionele speler die momenteel als rechtsbuiten speelt in Feyenoord B1. ‘Hij kan op veel posities uit de voeten en is absoluut een talent’, aldus technisch directeur Mark Wotte.

Biseswar kan bijna overal uit de voeten. Vorig seizoen was hij rechtsback bij Feyenoord, dit seizoen posteert trainer Cor Adriaanse hem als rechtsbuiten en bij Oranje onder 17 jaar is hij spits. En ook als middenvelder kan hij spelen, liet hij desgevraagd weten. Biseswar is blij met zijn contract en beseft dat het nu echt gaat beginnen. ‘Ik ga ontzettend goed mijn best doen’, aldus de aanvaller, die in maart 2005 zijn zeventiende verjaardag viert.

Biseswar is bij Feyenoord bezig aan zijn derde seizoen. Daarvoor kwam hij uit voor Stormvogels Telstar. De aanvaller is ook speler van Oranje onder 17 jaar. Biseswar had vorige week een groot aandeel in de plaatsing voor de tweede EK-kwalificatieronde. Tegen Armenië trof hij drie keer doel en in de laatste poulewedstrijd tegen Turkije leverde hij de assist bij de treffer die Oranje uiteindelijk naar de volgende ronde hielp. Biseswar rondt in de zomer zijn school (VMBO, richting horeca) af en zal zich daarna gaan richten op het fulltime profbestaan.