Fanshop Tegemoetkoming
Fanshop Tegemoetkoming

SEBASTIÁN PARDO VALT UIT BIJ WINNEND JONG FEYENOORD

Jong Feyenoord heeft maandagavond knap met 1-2 gewonnen bij RKC Waalwijk. De ploeg van Mario Been behoudt daarmee de ongeslagen status. Tegenvaller was het uitvallen van Sebastián Pardo, die na dertien minuten met een hamstringkwetsuur het veld verliet. Ramon van Haaren speelde wel negentig minuten. Jeppe Curth en Gianni Zuiverloon scoorden, terwijl Mark van den Boogaart de rode kaart kreeg.

Jong Feyenoord trad in Waalwijk aan met zes eerste elftalspelers. Patrick Lodewijks, Glenn Loovens, Ramon van Haaren, Sebastián Pardo, Gerson Magrão en Ebi Smolarek kregen de gelegenheid om wedstrijdritme op te doen. Lodewijks keepte weer eens een wedstrijd, Loovens, Magrão en Smolarek toonden tot genoegen van Been een uitstekende inzet en Van Haaren zette met het spelen van de volle negentig minuten weer een belangrijke stap in de richting van herstel. Het goede nieuws werd echter overschaduwd door het uitvallen van Pardo. Morgen zal er meer duidelijkheid komen over de ernst van de kwetsuur. ‘Het is het andere been dan waar hij aan geblesseerd was, maar het is triest voor hem dat hij weer een nieuwe blessure lijkt te hebben opgelopen’, aldus Been.

De Rotterdammers dachten in RKC een zware opponent te treffen. Dat bleek mee te vallen, althans voor rust. Jong Feyenoord schoot uit de startblokken, maakte vier goals, maar zag bij rust slechts een 0-2 tussenstand op het scorebord staan. De arbiter keurde twee op het oog zuivere doelpunten af van Smolarek en Curth. De leidsman constateerde tot verbazing van Been buitenspel en een bal die achter de lijn was geweest. Toch maakten weinigen zich daar druk over, want het liep uitstekend. Jeppe Curth bracht Jong Feyenoord al na 22 minuten op 0-1 op aangeven van Gianni Zuiverloon. Het grote talent Zuiverloon liet het daar niet bij, want niet veel later trof hij zelf ook doel. De perfect ingestudeerde vrije trap van de voet van Richard Blonk werd door de 17-jarige ingekopt: 0-2.

Geen zorgen dus, maar na rust maakte de ploeg van Been zich heel wat drukker om het inconsequente optreden van de arbiter. Een handsbal werd door de scheidsrechter niet gezien waardoor RKC de aansluitingstreffer kon maken. Niet veel later werd de invaller Mark van den Boogaart met de rode kaart van het veld gestuurd. Van den Boogaart kreeg geel voor een overtreding en kreeg daarna tot verbazing van velen de rode kaart voor iets wat alleen de scheidsrechter had waargenomen: hij zou hebben nagetrapt. Met tien man had Feyenoord het moeilijk, maar bleef het overeind. ‘Een groot compliment voor de jongens, want ze hebben het uitstekend gedaan’, zegt Been. ‘Ik ben hier heel tevreden mee, want we blijven ongeslagen, zowel in de competitie als in de beker. We zijn op de goede weg.’

Opstelling Jong Feyenoord: Lodewijks; Zuiverloon, Loovens, Artz, Van Haaren; Van den Ouweland, Blonk, Pardo (13. Jardim); Curth (57. Van den Boogaart), Magrão en Smolarek.