JONG FEYENOORD-JONG PSV EINDIGT ONBESLIST

Het zag er maandagavond op Woudestein even naar uit dat Jong Feyenoord revanche ging nemen voor de bekeruitschakeling van vorige week, maar uiteindelijk kwam Jong PSV toch langszij. De topper eindigde in een 2-2 gelijkspel, zodat beide teams verder achterop raken bij Jong Ajax. De Amsterdammers klopten Jong NAC, tot vandaag derde op de ranglijst, met 2-1.

In verband met de UEFA Cup-ontmoeting tegen Schalke konden Jong Feyenoord-trainers Been en Duut maandagavond niet beschikken over de vaste krachten Smolarek en Magrão, de Braziliaan die het de Eindhovenaren vorige week nog zo lastig maakte. Daarvoor in de plaats was wel Danko Lazovic aan de selectie toegevoegd. Met de Serviër op de plek van de naar Excelsior vertrokken topscorer Jeppe Curth hoopten Mario Been en Henk Duut genoeg schotkracht in huis te hebben om zich Jong PSV van het lijf te houden.

Er ontwikkelde zich een gelijkopgaand duel op Woudestein, waar Jong Feyenoord in de eerste helft het beste van het spel, maar Jong PSV de beste kansen had. De Eindhovenaren, die dit keer naar Kralingen waren gereisd met Van der Schaaf, Smit en Vonlanthen in het elftal, toonden zich evenwel zeer onnauwkeurig in de afwerking. Wat dat betreft deed Feyenoord het beter, al ging er aan de openingsgoal van Joep van den Ouweland na een kwartier wel een enorme scrimmage vooraf waarbij meerdere Feyenoorders al eerder af hadden moeten drukken.

Feyenoord sleepte de 1-0 voorsprong mee de rust in en koesterde de stille hoop hem na de thee uit te kunnen bouwen. Maar de tweede helft was nog niet eens goed op gang gekomen toen Arvid Smit al voor de gelijkmaker had gezorgd. Een kwartier na rust nam Feyenoord opnieuw een voorsprong na een blunder van de Eindhovense verdediging. Addo wilde terugspelen op zijn doelman, maar zag daarbij Danko Lazovic over het hoofd. De spits - die hard werkte, maar duidelijk spelritme miste - nam het cadeautje dankbaar in ontvangst en speelde doelman Muyters geroutineerd uit.

In de fase die volgde had Jong Feyenoord - dat in Felino Jardim opnieuw een opvallend goede speler had - de definitieve genadeklap uit kunnen delen, maar was de ploeg en met name de op nummer tien spelende Jonathan de Guzman wat nerveus in de eindpass. Zo zag de piepjonge Canadees in de zeventigste minuut drie vrijstaande medespelers over het hoofd en koos hij voor een ingewikkelde lob, waar een eenvoudig passje breed had volstaan. Amper een minuut later bleek het een dure vergissing. Want toen torende Eric Addo hoog boven de Feyenoord-verdediging uit en kopte hij een corner prima in de verre hoek: 2-2.

In het laatste kwartier maakten beide clubs nog aanspraak op de overwinning, maar miraculeuze reddingen van Malek Malkowski enerzijds en onzorgvuldigheid in de afwerking  van Danko Lazovic en Tim Vincken anderzijds zorgden ervoor dat het gelijkspel op de borden bleef.

Op de ranglijst heeft Jong Ajax nu een voorsprong van zeven punten. De Amsterdammers hebben wel één duel meer gespeeld.

JONG FEYENOORD-JONG PSV 2-2 (1-0)
1-0 Van den Ouweland (14.)
1-1 Smit (48.)
2-1 Lazovic (60.)
2-2 Addo (71.)