Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

FEYENOORD UNICEF GALADINER GROOT SUCCES

Het jaarlijkse Feyenoord Unicef Galadiner is woensdagavond een groot succes geworden. De negentien bedrijven die elk een tafel tot hun beschikking hadden, zagen zich tijdens het diner vergezeld met talrijke Feyenoord-prominenten. Naast veel spelers maakten ook de technische staf, een deel van het management en talrijke andere prominenten hun opwachting. De volledige opbrengst van de avond gaat naar Unicef.

Het was in het Hulstkamp gebouw in Rotterdam een komen en gaan van Feyenoord-prominenten. Liefst negen spelers van Feyenoord 1 maakten hun opwachting. Chong-Gug Song, Thomas Buffel, Bart Goor, Patrick Paauwe, Dirk Kuyt, Pascal Bosschaart, Gábor Babos, Ebi Smolarek en Patrick Lodewijks vertegenwoordigden de spelersgroep. Naast de spelers waren trainer Ruud Gullit, assistent-trainer Zeljko Petrovic, technisch directeur Mark Wotte en keeperstrainer Pim Doesburg namens de technische staf vertegenwoordigd. Maar dat was nog maar één onderdeel van alle bekenden die het Feyenoord Unicef galadiner bezochten. Van den Herik, Jan Willem van Dop en Ben Wijnstekers waren verder namens Feyenoord aanwezig. Maar ook bekenden als Coen Moulijn, Piet Steenbergen, Faas Wilkes, Gerard Kerkum, Ivo Opstelten, Paul van Vliet, Gerard Cox, Koos Postema, Raemon Sluiter, John van Lottum, Willy van de Kerkhof, PSV-directeur Westerhof, Lee Towers en gastheer Kees Jansma en Tony van Eijk droegen hun steentje bij om de opbrengst zo hoog mogelijk te maken.

Want het draaide woensdag allemaal om Unicef en het binnenhalen van een zo hoog mogelijk opbrengst voor de internationale hulporganisatie. Negentien bedrijven kochten een tafel en aan elke tafel werden ze vergezeld door meerdere prominenten uit bovenstaande namenlijst. De samenwerking tussen Feyenoord en Unicef werd regelmatig aangehaald. Burgemeester Ivo Opstelten kreeg uit handen van president commissaris Jorien van den Herik de eerste dvd van Feyenoord en Unicef, genaamd ‘Two teams one goal’ uitgereikt. Op die dvd is te zien wat de samenwerking in het veld inhoudt. Opstelten vertelde zeer trots te zijn op Feyenoord en dat ze met hun samenwerking met Unicef zich zeer bewust zijn van hun maatschappelijke functie.

Directeur Franken van Unicef benadrukte nogmaals de speciale samenwerking tussen beide partners. Franken: ‘Het blijft uniek, al is Feyenoord met AC Milan en Manchester United in goed gezelschap. Vooral omdat Feyenoord zich in Ghana actief bezighoudt met eigen voetballers maakt onze samenwerking uniek.’
Paul van Vliet, ambassadeur van Unicef vertelde na het voorgerecht over zijn reizen en ervaringen in Dafur en Bangladesh. De aanwezigen hoorden het stilzwijgend aan, diep onder de indruk van zijn woorden. Na het hoofdgerecht werden Dirk Kuyt en Ruud Gullit nog geïnterviewd door Kees Jansma over de samenwerking. Het einde van de avond werd in stijl afgesloten met optredens van Feyenoords ambassadeur Lee Towers en Jeroen van der Boom.

Komende zaterdag is er ruimschoots aandacht voor het Feyenoord Unicef Gala in Feyenoord TV, dat om 18:00 uur op RTL 5 wordt uitgezonden.

Klik hier voor reacties van genodigden.