GOOR REDT FEYENOORD IN SLOTFASE

Feyenoord en PSV hebben beide een punt overhouden aan de topper van het weekeinde. In De Kuip werd het 3-3. Met een ultieme krachtsinspanning schoot Bart Goor Feyenoord in de laatste minuut langs de Eindhovenaren. Hij zorgde er zo voor dat zijn ploeg een punt overhield aan de wedstrijd, hoewel de gasten het overgrote deel hadden gedomineerd. De andere Rotterdamse doelpunten kwamen op naam van Kalou en Ono.

Ruud Gullit had in de dagen voor de wedstrijd tegen PSV het gevoel dat voor Feyenoord het moment rijp was om de lijstaanvoerder een klap toe te dienen. Zondagmiddag was de topper in de eredivisie nog maar net onderweg, of de trainer leek zich toch te hebben vergist.

Feyenoord was in de openingsfase nog helemaal niet opgewassen tegen PSV en kreeg daar al na zes minuten het pijnlijke bewijs voor geleverd. Wéér was het een standaardsituatie die Feyenoord in de problemen bracht, ditmaal een vrije trap van Mark van Bommel aan de rechterflank. Hoewel er ook in de dagen voorafgaand aan de topper extra aandacht was besteed aan Feyenoords achilleshiel, vormde het wederom de inleiding voor een tegentreffer. Cocu stond helemaal vrij toen hij de openingstreffer kon aantekenen.

Feyenoord - dat het deed zonder Castelen, maar wel met Song en Basto in de basis speelde – raakte danig in de war van die vroege tegenvaller. Organisatorisch was het zowel op het middenveld als in de defensie lange tijd slecht verzorgd en dat terwijl PSV bleef doordrukken.

In aanvallend opzicht probeerde Feyenoord nog wel wat terug te doen, maar verder dan schoten van Ghaly (naast) en Goor (lat) en een krachteloze kopbal van Kalou, kwam Feyenoord niet.

Het werd nog erger voor Feyenoord, toen PSV binnen twintig minuten na de openingstreffer weer kon profiteren van de gebrekkige organisatie in de Rotterdamse ploeg. Ditmaal stond Farfan zo vrij als een vogeltje, waardoor hij een voorzet van Lee ongehinderd kon inkoppen: 0-2.

Feyenoords beste kans moest toen nog komen. Dat was in de 25ste minuut, toen de verder tegenvallende Ono een prima pass verstuurde richting Kuyt. De aanvaller kreeg daardoor een vrije doortocht, maar zag zijn doelpoging naast gaan.

Het was in aanvallend opzicht het hoogtepunt van de eerste helft voor de Rotterdammers, die bij tijd en wijle de speelbal waren van PSV. Ook de vroege wissel (Castelen kwam er na 32 minuten in voor Ghaly) veranderde daar niets aan.

Pas in de beginfase van de tweede helft, toen het thuispubliek nadrukkelijk achter de ploeg ging staan, hervond Feyenoord zich en speelde het met wat meer overtuiging. Het had al snel resultaat. Goor, een van de betere spelers aan Feyenoord zijde, loste een diagonaal schot dat op de tweede paal belandde. Vervolgens was Kalou attent genoeg om de rebound te verzilveren. Hij kopte de 2-1 binnen en maakte van Feyenoord-PSV zo plotseling weer een wedstrijd. Bovendien hielp hij en passant het veel besproken record van het duo Gomes/Zoetebier om zeep, door de eerste tegengoal na 1159 minuten te scoren.

Feyenoord zette na die tegengoal iets meer aan, maar werd daardoor automatisch ook kwetsbaarder voor counters. Twintig minuten voor tijd werd Feyenoord daar het slachtoffer van, toen Ooijer een voorzet vanaf rechts mocht geven. Song kon er niet bij, maar Beasley, de man die in zijn rug meeliep, wel. Hij maakte er 1-3 van en leek zo de wedstrijd op slot te gooien.

Lodewijks voorkwam tien minuten voor tijd een nog grotere achterstand, toen hij goed reageerde op een inzet van Ooijer. Kort daarna bracht Gullit Buffel in het veld voor Basto. De Belg was nog maar koud in het veld, of hij stond aan de basis van Feyenoords tweede goal. De aanval die hij opzette werd uiteindelijk door Ono uit een rommelige situatie voor de neus van Gomes tot doelpunt gepromoveerd: 2-3.

Feyenoord verkleinde zo de marge, maar leek het PSV toch geen moment echt moeilijk te kunnen maken. Tot de laatste speelminuut aanbrak in De Kuip en Bart Goor het op zijn heupen kreeg. Op wilskracht drong hij door tot het Eindhovense strafschopgebied en joeg de bal achter Gomes, waarmee hij hoogstpersoonlijk voorkwam dat het gat tussen Feyenoord en PSV zou uitgroeien tot veertien punten. Door de 3-3 aan te tekenen zorgde hij er tevens voor dat Feyenoord alsnog onder applaus van het veld ging.

Feyenoord-PSV 3-3 (0-2)
Scheidsrechter: Temmink