Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

BINNENKORT BESLISSING OVER GIBBS

Cory Gibbs heeft zichzelf een goede dienst bewezen door een uitstekende wedstrijd af te werken tegen Rosenborg. De technische leiding van Feyenoord beslist een dezer dagen over het wel of niet aantrekken van de Amerikaan, maar Ruud Gullit liet na afloop van de wedstrijd al doorschemeren dat hij in elk geval gecharmeerd is van de verdediger. ‘Ik ben zeer tevreden over Gibbs’, zei Gullit.

De coach van Feyenoord sprak na afloop van de wedstrijd over een prima verlopen trainingskamp. ‘Ik heb dingen gezien waarvan ik wist dat deze selectie het in zich had. Dat geeft vertrouwen voor de toekomst. Met name de eerste helft beviel me vanavond goed. Ik hoop dat we die lijn kunnen doorzetten in de eerste competitiewedstrijd.’

Gullit speelde tegen Rosenborg met een ruit op het middenveld en liet blijken daarover zeer tevreden te zijn. Met name de inbreng van Edwin de Graaf aan de rechterkant was hem goed bevallen. ‘Ik ben altijd een voorstander geweest van een diepgaande middenvelder op de flanken. Aan de linkerkant hadden we die al in de persoon van Bart Goor. Nu hebben we met De Graaf op rechts ook zo’n type’, zei Gullit.

‘We hebben nu gezien wat mogelijk is met deze selectie. Het is nu afwachten hoe de spelers die niet tot de basiself gaan behoren daarop reageren’, zei Gullit, die andermaal Bosschaart linksback had laten spelen. ‘Hij deed het beter dan de vorige keer en dat had volgens mij vooral te maken met de manier waarop hij nu de wedstrijd inging. Misschien zag hij het de eerste keer als een motie van wantrouwen dat hij een linie werd teruggezet. Nu ging hij met meer zelfvertrouwen het veld in en speelde hij gelijk ook met meer overtuiging.’

Over de nieuwelingen Bandalovski en Bahia kon Gullit nog niet veel zeggen. ‘Daarvoor zijn ze nog te kort bij de groep’, aldus de trainer.