FEYENOORD-JEUGD SPEELT MASSAAL GELIJK

Feyenoord A1, B1 en C1 hebben aan de duels op zaterdagmiddag allen een punt overgehouden. Feyenoord A1 kreeg gezien het spelbeeld te veel met de 2-2 uitslag tegen Excelsior, terwijl de uitslagen van de B1 (0-0 tegen PSV) en C1 (2-2 tegen Fortuna Sittard) een redelijke afspiegeling vormden van de verhoudingen in het veld. Koploper Feyenoord B1 kan zondag worden ingehaald door Ajax. De A1 en C1 zagen de achterstand op respectievelijk Ajax en FC Utrecht groter worden.

FEYENOORD A1

Als Henk Fräser vooraf had geweten dat hij 2-2 zou spelen tegen Excelsior, had dat een teleurstelling voor hem geweest. Maar na het duel moest hij cynisch constateren dat hij dolblij was met een punt. Het was Excelsior dat de meeste aanspraak maakte op drie punten. Een 5-2 uitslag had terecht geweest, sprak de reële Fräser. ´Het ontbrak ons aan wedstrijdmentaliteit en instelling´, zegt hij. ´De eerste tien minuten werd de toon gezet voor de rest van het duel. We waren veel te slap.´
Daarbij opgeteld dat de ploeg van Fräser een groot gedeelte van de tweede helft met tien man speelde (tweede gele kaart van Lorenzo Davids) en Excelsior een 0-2 voorsprong nam, was een punt het maximaal haalbare.
Lang leken de Kralingers de stadsderby in hun voordeel te beslissen. Voor rust kwam Excelsior op een comfortabele 0-2 voorsprong door twee defensieve blunders bij Feyenoord. Met die tussenstand leken beide ploegen de rust in te gaan, maar het nauwelijks kansen creërende Feyenoord zou de eerste de beste gelijk scoren. Op slag van rust was het Jonathan de Guzman die op aangeven van Davids binnentikte: 1-2.
Het gaf Feyenoord iets van vertrouwen en zowaar volgde er een offensief na rust. Dat werd echter snel de kop ingedrukt toen Davids rood kreeg. Toch kon Feyenoord de gelijkmaker aanteken toen Frank de Haan uit een scrimmage doel trof. Excelsior had hierna nog alle kansen op de winst, maar paal en lat stonden een verdiende zege in de weg.

Opstelling Feyenoord A1: Doedee; Dickhoff, Demeijer, Davids, Hammouti; De Guzman, De Haan, Van Leeuwen; Vincken, Kogeldans (65. Buijs) en Poot (70. Kujovic).

FEYENOORD B1

Hoewel de 0-0 uitslag een ander verhaal vertelt, maakten Feyenoord B1 en PSV B1 er een attractief duel van. Een wedstrijd waarin de Rotterdammers uiteindelijk aan het langste eind hadden moeten trekken, maar dat verzuimden. Goede kansen in de tweede helft werden niet benut, waardoor Ajax koploper Feyenoord zondag bij een zege passeert op de ranglijst. ´Ik ben niet ontevreden over wat ik heb gezien, we vergaten alleen om de winnende treffer te maken. Op basis van de tweede helft hadden we verdiend te winnen´, aldus trainer Cor Adriaanse.
De eerste helft ging gelijk op, maar na rust maakte Feyenoord het verschil. Mogelijkheden waren er genoeg, maar het beetje geluk ontbrak. Zo werd de fraaie kopbal van Hanne Hagary van de lijn gered en schoot Kevin Wattamaleo op de paal. Aangezien PSV er in aanvallend opzicht weinig tegenover stelde, was de 0-0 het logische gevolg.

Opstelling Feyenoord B1: Mulder; Van Stee, Buijs, Nieveld, Waisapij; Kobussen, Ribeiro, K. Wattamaleo; Poldervaart (68. R. Watamaleo), Hagary en Maayen (53. Biseswar).

FEYENOORD C1

Feyenoord C1 begon de tweede competitiehelft zoals het de eerste eindigde: met een gelijkspel. Met het zesde gelijkspel heeft het nog steeds ongeslagen Feyenoord al zeven verliespunten meer dan koploper FC Utrecht, dat zaterdag niet in actie kwam. Zaterdag was het Fortuna Sittard dat een punt meenam naar Limburg. ´Het was de juiste uitslag, maar al die gelijke spelen zijn vervelend. We verliezen niet, maar de achterstand op FC Utrecht loopt wel verder op.´
Feyenoord, dat Miquel Nelom, Jochie Sebrechts, Marten de Roon en Jeffrey Bruma door blessures miste, kwam twee keer achter tegen Fortuna. Na de 0-1 ruststand (treffer 20ste minuut) maakten de Rotterdammers na 42 minuten gelijk. Jerson Cabral draaide met enig fortuin een hoekschop direct het doel in: 1-1. Zeven minuten later was het Fortuna dat weer op voorsprong kwam. Nog in dezelfde minuut zorgde de van de D-jeugd overgekomen aanvaller Parez Karim voor de 2-2 uitslag.

Opstelling Feyenoord C1: Boks; Van Dam, Ramsteijn, Schenkeveld, Fer; Georginio, Wever (46. Da Cruz Silva/69. Weijmer), Cabral, Pedro; Clasie (35. Mendes Rodrigues) en Karim.