FEYENOORD A1 BEKERT VERDER TEN KOSTE VAN PSV

Feyenoord A1 heeft zich dinsdagavond ten koste van PSV geschaard bij de laatste acht ploegen in het bekertoernooi. De Rotterdammers waren op Varkenoord met 2-0 te sterk. Labinot Harbuzi en Jonathan de Guzman verzorgden de treffers. De winst was opmerkelijk aangezien PSV anderhalve maand geleden, eveneens op Varkenoord, Feyenoord met 0-4 de baas was geweest. Feyenoord treft zaterdag ADO Den Haag A1 in de kwartfinale.

De eerste helft speelde de ploeg van Henk Fräser goed voetbal en creëerde het ook enkele kansen. De terechte voorsprong zou uiteindelijk volgen door een treffer van Labinot Harbuzi, die raak schoot uit een vrije trap. In de tweede helft ontspon zich een vermakelijk duel. Feyenoord trachtte de voorsprong te consolideren, terwijl de Eindhovenaren jachtig op zoek waren naar de gelijkmaker. Toch was het Feyenoord dat, door de vele ruimte die PSV noodgedwongen liet, de meeste kansen creëerde. De uitstekend spelende Asjel Kujovic en Tim Vincken hadden grote kansen op de 2-0, maar het vizier stond bij beiden niet op scherp. Diep in de blessuretijd was het Jonathan de Guzman die aan alle onzekerheid een einde maakte. De spits verzorgde de 2-0, spoelde de nare smaak van de 0-4 nederlaag in december weg en schoot Feyenoord daarmee de kwartfinale in waar zaterdag ADO wacht.

Opstelling Feyenoord A1: Doedee; Dickhoff, Altheer, Demeijer, Hammouti; Harbuzi, Vincken, De Haan (70. Van Leeuwen); Kujovic, De Guzman en Kogeldans (60. Biseswar).